『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
係email漏左打
不過附件有id card send埋比佢
睇doc
點解你會覺得英國人會識睇中文?

睇DOC
一份過去一年內的住址證明,要有閣下的英文姓名和英文地址

Where these are not available, consideration may also be given to bank statements, utility bills or their equivalents. We can accept on-line bank statements and utility bills.

簽證或居留許可(或彩色影印本)
稅務紀錄,例如:由政府税務局發出的信件
教育紀錄,例如:學校報告
就業紀錄,例如:由你的僱主發出的正式信件
由中央、地區或地方政府部門發給你的信件(例如 :差餉物業估價署的徵收差餉的信件)
洗禮或命名證書
醫療/保健卡 • 選民證
父母死亡證明(如適用)
出入境證件
你的銀行發出的信件

SEARCH 左, 唔見可以PRINT SOFT COPY
睇頂置
DOC太多人睇
屌呀 又延長到30天
10號,,Moran簽收之後冇郁過,佢地係咪唔鍾意拆fedex既郵件
唔出奇 一班人湧曬去申請
我9號
地址證明(英文姓名+地址,不能用中資機構,可到民政署宣誓)
唔續就612兩週年見
老豆老母06年先幫我拎兒童身份證 so9sad
明未
我等緊了

請我去拆信
diu 笑死
即係要請假過去宣誓
睇嚟你唔明

你自己都search左,銀行信件,可以彩色影印本,咁代表咩啊?
月結單唔係英文姓名+地址
宣誓半粒鐘就搞掂 唔洗預約
好多巴打而家申請嗰陣都太緊張...
SHIT.....
眼大睇過龍....
無睇英文個段.........
俾多個圖書館大法你, 自己考慮

先去圖書館網頁確認下個名同地址啲英文啱唔啱
唔啱就落去圖書館填form 改
之後去圖書館網頁再確認下"通知書形式 : 信件" 唔係email
咁你就可以預約圖書一本
再等佢一個禮拜咁上下就會寄封信嚟
記住本書你去借同唔借你都係要去圖書館交$3.3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞