『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
而家先到8號
大把人等緊呀
同埋你睇下個標題
我早過你寄但仲係乜都冇
唔該巴打
係喎但我都超過左啦
三十個工作天喎
幾號簽收
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
絲打你用邊間
FedEx
你老竇都幾串
11:37? 同batch有望update
係呀,11.37簽收
DOC同頂置更新咗
解釋信TEMPLATE
我原來係12號簽收
今朝Your application is being processed
黎啦黎啦,f5制準備
如果我想幫老豆老母+我一齊申請返bc passport, 可唔可以一次過做?因為我要拎其中一個人既 居英權certificate 去申請我個個
good newsbut我仲未update
fedex+a.yate+1137hrs+8/6/2020
唯有等等等
唉, 估唔到香港都有今日
近10年, 年年去日本玩, D日本人見渣特衰都當香港人係上賓
第日永遠只渣BNO兼最後護身符
父母
apply first passport

" Have you ever held a British passport?"
NO

“Do you have a naturalisation or registration certificate?”

填寫歸化證明號碼(certificate no.)

1. certificate of registration as a British citizen
2. 出世紙
3. 英國以外護照副本
4. 地址證明

子女冇 certificate of registration as a British citizen

" Have you ever held a British passport?"
NO

1. 父或母certificate of registration as a British citizen (副本)要註明正本喺邊個申請人啲文件
2. 出世紙
3. 英國以外護照副本
4. 地址證明
HMPO OK就OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞