『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
講真呢,父母文件係次要嘅,最緊要係你本舊bno啫,交唔到嘅文件咪寫信解釋囉!
我10號未有聲氣
我我個人覺得 FTA LS renew 都會有簽收時間既分別 不過大家等下啦
咁多人而家先renew
個副簽好煩
點解有d人好似唔洗搞
我都report左lost
但宜家俾晒錢但搵唔到副簽
我唔係lost
但要副簽
等下啦 我有朋友8/6 DHL收到
30/6 HMPO application status update 搞緊
你fb IG snapchat問一定點都有個可以幫你做
朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
每個人背景唔同,千祈唔好同人比較。
我唔知做乜好似特別多嘢要填
父母資料又要填埋
又要副簽
佢嗰度話可能會有個interview

見你哋好似都冇咁多嘢要填
有先寄彩色影印本,
無就up個故仔,我寫搵唔到雙親
因為你太耐無續,系統當你首次申請,咪好似查三代咁囉,你唔係唯一,根本佔一半人都好似你咁!人哋乖乖哋睇晒doc,填好晒無咁多聲氣,你咪唔知囉!放心啦,有舊證一定批!副署係security control嚟,你諗吓你個申請遙距嘅,個樣又變晒,副署只不過保障返你。如果唔係,個個執到你本證去續,PE辨認唔到咁咪gg囉!

我舊年同家人搞,查三代添,唔知咪答唔知囉,父母文件全部無咪寫信解釋囉,一樣搞埋副署。當時一日就批咗出嚟!有咩咁麻煩複雜,平常心啦!以後定期續喇!
我都同你一樣,直頭填到去祖父祖母資料,不過都係無填,父母資料有就有,無嘅原因寫已離開搵不到人,名稱就跟番出世紙資料,老豆老母有BNO就填no. 最緊要張你張出世紙,不過我係彩色影印機前後頁寄過去,至於副簽,有要求搵人簽不過我都忘記咗!無搵人簽,所有嘢就咁連同過晒期嘅舊bno加埋要求有嘅特鳩護照影印本,出世紙影印本等等寄過去,一個半月就有喇
最好唔好唔交副署表!盡量幫個PE 幫人批得爽快啲!呢啲人情有限,後面有兩百萬人未續,留返俾啲真正有需要嘅手足啦!
毒能邊有
諗吓自己點解要續bno?想搵著數?定覺得生命安全受到威脅?如果係後者,你會唔會用盡一口氣,去搵個人同你副署?假設你交晒文件pe睇完爭副署叫你補,補咗一定批,會唔會多一份勇氣,死返份副署交俾人?

呢度好多話自己毒過乜,絕大多數搵到一啲原本估唔到嘅朋友幫手!事頭婆無放棄任何國民,只有自動放棄嘅申請人!
Sar啦
依個真係做壞規矩 新入嚟嘅唔好學依個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞