『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
佢地有人簽收左DHL有晒記錄係Liverpool HMPO簽收都要報?
報lost咪即係由頭黎過,又要比多次錢,真係會咁戇鳩?
再講,真係唔見左某一日子成批人既件似乎係佢地責任多啲喎

雖然而家我係有求於人姐,但係都唔至於咁呀
等吓喇
想問下新BNO到手即刻幫人副簽
會唔會影響到而唔批?
唔會,唔好諗咁多呢啲多餘嘅憂慮,本嘢有效就得。
國籍行先
謝兩位大大 可以放心幫朋友了
咁咪等吓囉,又係你自己驚話人哋唔見你份申請吖嘛!等到佢哋update 為止!俾啲耐性啦!

仲有,就算真係唔見,報lost都唔使俾錢申請過喎,同一個pex no,寄返齊你之前文件,爭本護照,所以報lost本護照之嘛!

平常心啦!護照自然到你手!
唔會,有新護照到手,可即刻幫人副署!
我都平常心左成個月
我見呢度好多14日都唔夠已經叫晒春...
鬼叫有武肺咩
新續已經轉左藍色
佢要我寄埋父母出世紙,但我父母改過名(所以我張出世紙上面父母個名 同 佢地自己張出世紙個名 唔一樣),會唔會有問題
已經14本藍
寫信解釋
就咁寫話佢地改過名就得?會唔會仲有咩證明要提供?

有冇人試過
你出世時你兩老本身係唔係香港永久居民?
唔係畀假希望你,佢本嘢寫0又唔代表你無,你阿媽有無BN(O)?佢本嘢點寫?

同埋,呢個就鳩估用嘅,拎埋佢哋兩個當年本嘢出黎,睇下本護照簽發日期同埋你個身份證首次簽發日期相差遠唔遠

P.S.: [b]不要過度發問!睇DOC, 自己睇片做下research!做好身分文件記錄!俾啲耐性! 做咩都要時間,外國做野出名慢,仲要撞正宜家武肺非常時期!基本上雨傘、洗頭艇、69721後已經應該要續,係要國安法到先一窩蜂唔知做乜咁9沖去續。[b]

呢度LIHKG 巴打冇義務幫step by step你續証好唔好?成日問埋啲重複又重複問題有doc又唔睇,不如留返啲時間做啲有建設性嘅野,例如suggest 下平權方法同UK Hong Kong Bill 可以點寫達致平權同easy 地有繼承權等等俾MP, Hong Kong Watch...
唔好射我... 我仲有11本未返黎

Btw, 希魔你太好人啦...
俾我就冇咁好耐性, 食下花生算啦
用UPS 11/6 YATES簽收,仲未update,希望下個星期有好消息喇
hi 1/7
未,只不過多返啲藍色報上嚟啫。

無bno唔使死嘅!想做bc大把路揀,難唔難取決於於你自己有無決心去做啫!同埋咁多國家揀,唔一定去英國喎。自己創自己嘅路啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞