『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
咁都仲唔係Other
Other
下。。我個本係前年去英國大事館申請特急passport,之後我本特急passport已經還番比領事館,而家得番本剪角passport....
影張相嚟睇睇,記得遮個人資料。
本嘢係使館剪嘅定係呢本係上一本黎,之後嗰本唔見咗?
ETD之前剪角之後嗰本呀,BTW你係咪已經報失咗本未剪角嘅?定還是呢本剪角係申請ETD時幫你剪嘅?
sorry師兄我真係唔記得

只係知本ETD係金色。。但懷疑申請ETD佢幫我剪。。。

今日收到passport,藍色封面
佢地係咪己經有etd record...
有就一定有嘅,不過你當年因咩事入使館拎ETD真係唔記得?
第14本
我去旅行呀,但hk passport續唔切

結果要用bno特急,服務超好

好過垃圾香港入境處
細個有BNO 無左正本
已經英國個官網報左lost
但細個改過名
新個本應該點樣renew用番新個個名?
如果你真係無另一本,亦懷疑呢本係被英領剪角嘅,咪照寄呢本去囉。文件都係要咩俾咩,無嘅寫信解釋。因為你攞過ETD,系統可能已經辨認到你,有機會要求基本文件就得了。
你唔見嗰本係舊名?你咪用新名申請,入系統會問你有無改過名,叫你填返舊名,文件咪要交埋改名契囉。
問你拎埋父母資料係正常程序??
正常,因為過期太耐,當首次申請咪問你三代囉!文件可能要交埋父母添!
8號A Yates 終於receives
唔好意思!想問各位巴絲打有冇人寄左成個月但康未有得check status?我用email 條track application 條link去check 但只係顯示叫我交文件嘅資料嘅頁面?想問可以點樣check status
好靚呀
你簽得多係無問題
但準備聽電話🤣
有機會打俾你or email你問資料
寄信去工作地址都有!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞