[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#45

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
可以諗u2720q
乜sync 物sync 用途主要得一樣

就係個moon 嘅refresh rate 會dynamic 咁配合diaplay card 嘔出黎嘅fps 去調整hz 數
4550真係好吸引, 都係打算睇依到會唔會有其他建議
既然都係推依, 咁就扑鎚買依隻啦
用緊fi27qp 開hdr覺得畫面好懞同暗
係咪dp線問題
用緊有g sync 既mon
簡單講有g sync 晶片就可以乜都唔駛理開左就用得
效果有保証
gsync compatible 其實就係freesync , 只係用落N 卡 變左叫 gsync compatible
freesync 效果部部唔同,要自己試,要自己搵mon 邊個fps range 有效,貴價mon 效果應該好D
我自己試30-60 fps 呢段開gsync 係明顯順左
gsync compatible mon 以前用過(四千幾平價mon),效果好差,唔開仲好過開,唔知宜加新mon 有冇改善
g sync compatible mon係有經老黃認證
如果差過唔開點過到老黃個關
係DELL到訂左, 個SALE話扣數後8個工作天內送到
咁佢幾時先會扣數
諗清楚應該用24+24

Dell U2419H 定benq BL2480 / GW2480
X 2
我前日訂左2520d
話星期一送貨了
其實應該唔洗8日咁多
你預3日左右
但最後要8日唔好屌我
你地話係dell官網有折?
係要直接係官網聯絡鎖售? 定係email 點樣問?
官網咪有online chat
我睇左第一頁既報價單excel 只係講左tel / online sales

唔該
係咪要問多幾次個價錢?
都係話個型號俾佢,佢就覆番個價錢
當然唔係list出嚟果個
啱就落單,佢會教你點做
唔啱就close chat嚟過,通常會係第位sales

想問下呢隻芒係咪已經冇出,我本身用緊呢隻想升級2k144,放二手諗緊咩價好
唔該哂
27” 1080p係咪真係咁差?

用黎打PS4

依加用緊Fi27QP 打
吓!? 想買Fi27QP喎 有咩問題?
PS4駁2K mon 行1080P就朦

上4K就飄FPS

Fi27QP本身係無問題
FI27QP可以4k縮2k架喎
我係咁樣行緊呀但部PS4唔夠力出唔盡嘛
唔會為左部ps4 就部moon 喇
等ps5 到時換喇
唔打算買PS5我買部PS4都係打1隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞