[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#45

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我用緊曲mon,好多伏位(打機就唔錯)

人哋AOC特登出隻平面21:9直mon,寫明for 文書/設計用

你係要走去中伏,勇
2000蚊budget
想要144hz mon 24-27吋
主玩槍game lol
有咩推介
Display係Rtx 2060
係咪推唔郁2k 27”?
可以,約60-7x fps
啱啱問左dell sales
aw3418dw停左產 aw3420dw要9000
要平ips 3440就AOC(大陸買,$3000hkd)
要志氣就等年尾水貨3418dw
支那仔不如你躝啦
自己就買小米寫review 跟住話冇叫人買小米 只係講解下
跟住宜家就推人買垃圾中資AOC
VG259q 24.5‘’ 144hz x2 開心使用中
我之前都見到隻aoc CU34G2X個spec幾吸引 賣5000幾夠晒平
不過發現原來aoc係中資就不了
你咪找隻平過$6500的出嚟見下人

2560*1080先有可能買到非中資
G2x行va
p2u行ips

提埋你
3440*1440要2070s先見得下人
嚟嚟去去都淨係得平呢1個Point
都叫你死返支那用淘寶京東㗎啦
仲上連登做乜?返百度啦 百度先有人同你傾小米AOC呀柒頭
同埋34g2x大陸只係$1999人仔(正價都係$2499)
PA32UC
中資先係良心
洋鬼子都是呃錢的
只有偉大祖國先係良心企業
啱啱睇星河個網見到隻Cooler Master GM34-CW好似唔錯
係咪等買依隻算
pg35vq+pa32uck
27” 2k 144 VA/IPS
有咩推介 唔要curved mon
直情1個mon自由轉換2k144同4k60
其實中庸啲講,嗰位巴打啲point同認知都係有料,唔好嘅地方係用平同支那牌行先

如果佢推非支那牌先,然後講平價嘅Alternatives,平心而論係唔算太有問題

當然,用支那牌係唔好,尤其係用假嘢做宣傳嘅AOC

利申:非引戰,唔用支牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞