[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#45

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
VG289Q
但amazon 好似冇貨 宜家得行貨硬食
曲mon好似款都多啲又平啲

24”係咪就算曲mon都未有QHD 144
但是34GN850只是G-Sync Compatible
同原生的G-Sync效果差不差得遠
如果淨係玩R6 應該夠
24' 2k144 得TN
得呢個揀 RGB
我早兩年響佢度砌過機,而家個acc唔知點解都無埋
巴打買u2720q係邊度買?幾錢?
Dell都係上官網問價
你由牌子 代工 零件 組裝 代理都100%揀支那野
比哂支那
同我揀台灣牌子 代工 外國網買入 然後可能零件15% 係支那 其餘去哂其他國家已經好撚大分別啦

五毛就係利用非黑即白 唔係完全非支製既就係五十步笑百步既論調攻擊黃色經濟圈
先唔講我比錢台灣美馬比得開心 一諗撚到支那本來賺足變到得番一忽仲撚爽
走啦屌你老母
想問下買咗vg259qm 係咪要2080ti先推得郁 諗緊係咪等3080出再買好啲 依家用緊1060 又熱又廢
好多fps要推1080p240都唔難
4千幾 (唔記得實數),上網問sales quote價
因為見上網評測2080 super好多game都係得百幾兩百fps 所以諗緊係咪要上到2080ti 但係依家上又好似唔抵就出新卡
Thanks
再睇睇點先
依部即係VG27AQ既中國版?
睇完同VG27AQ冇乜分別但係得殘中說明書
點解會平VG27AQ成千
AQE冇g-sync
AQ有
on lun 9 U2720Q 個type c 唔 support 我部 xps 15 9550 無得直接連畫面
諗住一同牌子實無死 點知唔撚support
然後去睇reddit啲人話LG mon 返而得
Faroll有shamesung u28r550 賣 $3000
呢隻同vg289q同panel但係平成千幾蚊
到底有咩分別
之前行腦問sale屎又冇三星既demo睇
支架同custom dp1.2
但係畫面表現呢?
u28r550 冇深入review
但同panel 唔會差太遠
點解唔support
我1070ti推1080 144都要全低效先穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞