[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#45

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
1660super跑唔跑得郁2k
黃金條友話無IPS曲MON
21:9咪有
仲諗住買隻27吋曲曲地玩
雙mon mount, 一隻24, 一隻27, 成日郁, 最好有啲油壓反饋 (唔知有無咁嘅product, 鳩up), 2000以下有無推介?
睇完ergotron啲catalog, 原來而家嘅技術得咁嘅程度, 有少少失望

而家張枱就咁, mon係XL2411P
想買多個27吋IPS日常用, 原本嗰隻就用嚟show股票同打機

應該點plan好?
27固定, 24用枱arm擺上面好唔好? 要打機嗰陣就較落同較前少少, 遮住半個27
睇左好耐POST同MON
最後睇中左BENQ EX2780Q
同價位又要有USB-C 同HDMI x2
係咪都係得佢
BenQ EW277HDR 係仲有得買?
如果唔重打機 多睇戲打code用
同EW2780比邊隻好啲?
design撚想買新moon 筆直3000以下
samsung odyssey g7 32吋點睇?
想買個34吋 21:9 Mon
睇過幾款唔知點揀好
U3419W MPG341CQR / 34WN80C-B
平時多數用黎睇片做Excel執相,需要同時開住好多野 所以要21:9
部機會駁PS4 Pro (將來PS5)同埋部Macbook
咁多位ching可唔可以俾d意見
或者有冇其他21:9推薦
執相可以用返部Macbook做
反正都係業餘野
屋企唔夠位放 放唔倒雙Mon
平時d做野file 要橫放 同時要開幾個Excel出黎對數
又或者一邊播片一邊上網查野
依加用緊24寸 16:9唔夠
驚就算買27寸16:9都唔夠
諗緊不如直接34寸21:9
有d難諗
cooler可以轉邊個
板呢 有冇介紹
ps4 買2k mon 仲要21:9
打機得返27寸 , 仲要做唔到點對點
2k + 21:9 應該係ps4 最差既組合
係京東買左CU34G2X...

請問係咪拎個2腳轉3腳插頭就用得?

要唔要變壓器個D架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞