[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#45

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
又Block多隻支那狗
巴打講得岩
我再諗諗 睇黎都係買返16:9
唔該哂巴打先
始終都會拎黎打機 同埋34' 都幾貴
玩PS4又用唔哂
等我諗下27'定31.5/32先
係呢兩個Size 有咩推介?
2隻支那狗互含
話自己只係寫大mon嘅review 唔係推人買小米
但不斷係咁講支那買Mon幾平幾平
狂推人買支那Mon都扮唔係
推推先
推推
Vg279qm 定xg279q 好
1個1080p 1個2k 差好遠喎
vg279qm冇得輸
Rtings好評

不過唔知仲有冇貨
不要說了
燒山你依個係4k 定2k moon
隻EW3280U 無事送達,零光零死點
Menu可以轉番做繁體中文
100-240v 電源插頭係普通常見c14
有remote可以飛走個 hdmi switch 電腦可以用番DP
因為舊個部係 3前年 $17xx 買嘅 viewsonic 3209-2k 畫質當然無得比
有冇人喺台灣pchome買過mon送嚟香港?
諗緊U2720Q/VG289Q
有冇其他27/28' 既4K MON推介
兩件野計埋65KG
成個人咁重, 點搞
條友一早露撚曬底
黎緊買新機想換隻新既 2K144 27"mon
睇過EX2780Q同FI27Q-P都唔錯 叫做有假10bit
但係枱頭放moon個頂有個櫃限左得40cm高 上邊2隻都over左
想問仲有冇推介 平時都係打fps睇劇半半
筆直4000左右
1516緊買34GK950G定AW3420DW好 兩隻都係9000左右 但係衰在兩隻都無HDR
定係等台灣個隻GM34-CW好 咩都有齊晒咁濟
這款的HDR效果不太能期待喔 會灰白
這款只是廣色域VA比較有特色罷了.
整體還是廣色域IPS體驗比較好吧 但貴超多

台灣國內似乎還沒有開賣過
任何一款廣色域高刷新IPS的21:9型號.
連34GK950G/F都沒賣過, 可能最近才會有新款上市吧.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞