[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#45

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
繼續睇U2720Q報價低處未算低
Cv27f除咗1080p會起粒之外仲有冇其他缺點
見咁平想換
好期待acer隻平價32吋4k144
27吋得1080p已經唔洗買啦 仲洗睇其他咩
想請教下
27" 2k 144 around 3k 有咩選擇
netflix playstation 同打開FPS
個個都又冇畢直又要高階mon
想問下asus vg249q同 asus vg259q有咩分別?上網搵左好多都冇講 呢排又冇貨 我主要要求係ips 144hz 25吋以下 價錢2500以下 希望巴打們有推薦 thx
睇真啲個Dell u2720q 好似只係一個普普通通既4k moon, 除左有usb c 之外好似無咩優點
VA都要3590
95%DCI-P3
Dell 官網描述得啲特別好平實,成個presentation唔夠其他牌子吸引,上網又無乜開箱/打手文

95%DCI-P3原來係同PA32U一樣
原來好野黎
如果計REC.2020
PA32UC秒殺U2720Q
加多少少 around 4k都ok嘅
咁好似買PA32UC好D,一步到位
下下買最貴實一步到位
人生太短,出手要夠大
PA32UCX-P
一步到位
VG27AQ
想請教下如果用一個curved monitor去用3d modeling嘅software例如sketchup 會唔會出現唔自然/好難畫圖嘅問題
而且會唔會有睇唔慣/唔舒服問題

唔該哂咁多位巴打先
我反而想知各大廠嘅更新周期係幾多月
tn pannel 係咪唔建議入手
想買asus tuf vg 259 Q但係全部地方都無貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞