召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
全港活躍的貨櫃師傅得7個,各有捧場客,最緊要係自己都合格
出名好,考牌官同師傅都係跟佢學
福田個架好似話唔夠軚,所以我估要扭盡
師兄上面咪講咗囉

封學牌+考期信,有冇得request佢就咁寄普通平郵嚟,唔好寄掛號信嚟?
上星期尾先收到掛號卡,不過佢個派遞時間原來係上星期一嚟
而家郵局又只開逢星期一三五09:00-16:00,我又冇得放假放一三五或者WFH
咁就14日,準備彈返去寄件人嗰邊
我唔想佢又再寄掛號嚟、又再冇人喺屋企收件同埋去郵局拎信、封信又再彈返轉頭咁樣無限loop法
你幾時報名?因為我上個月尾報名到而家都未收到信,唔知關td定郵局wfh事

封學牌+考期信,有冇得request佢就咁寄普通平郵嚟,唔好寄掛號信嚟?
上星期尾先收到掛號卡,不過佢個派遞時間原來係上星期一嚟
而家郵局又只開逢星期一三五09:00-16:00,我又冇得放假放一三五或者WFH
咁就14日,準備彈返去寄件人嗰邊
我唔想佢又再寄掛號嚟、又再冇人喺屋企收件同埋去郵局拎信、封信又再彈返轉頭咁樣無限loop法
你幾時報名?因為我上個月尾報名到而家都未收到信,唔知關td定郵局wfh事

寫錯,應該係六月尾先啱
都係同你咁上下
你可能要打去問吓,你係報考試,唔係申請學牌?
最驚係佢而家停咗考試排期,冇人跟進
你一係打去問吓,如果要上牌照事務處攞,你又係攞唔到
其實有冇巴個 18/20 係跟駕院考

18都1 take 唔到
但拎到18後真係好想上20
但唔知值唔值得比多個double 換個私家泊位同路線(元朗)
預double不如攞舊錢買鐘
駕丸得20尺架學,街就有20尺或40尺架,如果唔係好鐘情個私家泊位同路線嘅話梗係揀街啦

雖然駕丸部scania係好吸引
呢排係荃灣果邊都keep住見到有人學車
中重型大巴都有
住係國外仲要冇元朗國visa
miss咗你個留言

冇啦,未出新期之前諗住三個星期至一個月學一堂算數,冇咁多錢補鐘
可能佢地係9月10月考
9月尾要考20既我重未搵師傅
你搏要延期?
d錢去曬19個牌度,都唔知要補幾多次鐘先有得考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞