召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
搵多個師父問
無封我入咗去

咁撚奇怪,係咪師傅以為我放蛇
雪藏牌考20
上10堂夠唔夠?
同埋沙田考20,用Isuzu定MAN好?
如果荃灣個場都有開放日就好啦
你係18雪藏牌定19雪藏牌先?2者好大分別
18雪藏牌嘅話要起碼用1,2堂習慣個風迫力,19雪藏牌嘅話可能幾個字已經習慣到
isuzu就係正堂拖頭size,man就係中型車仔size。仲有鏡位唔同,isuzu左側鏡就係向左前方伸,man就純粹向左伸

我自己就覺得揸man的確係爽d嘅
小弟18雪藏牌,純粹考完18想考埋20(話曬送19喎)
師兄你考邊區?
學邊款?
我未夠班學呀,月尾先考19只係呢排得閒同睇多咗大車嘅野
我就覺得考19送18所以報19,同埋短期內未必考20(個19牌唔知考幾多次先考到)
沙田20 牌 benz 細頭路過😀
師兄你跟227定1693?
我之前都係on99走去考大巴,點知就 1 take pass,俾啲信心,唔覺唔覺就會pass 㗎啦
其實大車係容易合格過細車,你要表現出合理的安全意識就無問題。

我當年考巴士,全程無剔,個官冚埋本簿比指示,返到試場等成績時,個官在房仔在我面前搏命剔,嚇到我心都離埋。結果合格。

考前有一個鐘未學,師傅睇完我手車話我肥梗,寧願約人飲茶都唔同我操埋佢,最後合格。
邊位師傅有Benz?
操作、睇位如何?
劏哂,現時嗰位師傅用五十鈴,另一位已退休

2仔3仔我都要兩tick
反而三個商用10 18 20 都一tick
承你貴言先
不過一問到師傅個合格率真係慘不忍睹
考試個陣條路冇突發野同腳震已經好好
8月頭考的士
想知到時考完如果合格係咪可以直接填form入箱?
商用車加簽係咪唔駛收費?
如果到時冇得walkin既話,你可以網上預約定續領駕駛執照,到時pass完去加簽就得,加簽唔使錢
我唔記得個車牌😅,不過我係跟馬觀x 師父
齊牌有咩特別,我個wts谷入面幾十條友齊牌
元朗考要2雞,源安街考如果1take 8千蚊左右,我4年前源安街考7500蚊搞掂1take
有邊個試過元駕部雞拿?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞