召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
真係有人學小巴?
學咗咁多日車都未見過小巴學神
考場係石蔭,港島就大球場
多數係師奶學
4/5得棍仔,9/10有自動波,點計都係考大巴着數d喎
百貨應百客啦
唔怪之得唔見啦,我仲以為係荃灣考
第一堂多數帶你出去葵喜街個頭兜下圈!
兩年前又係考重型揸hino 1 take pass!

最緊要操熟兩腳極力子,拖波呼油
5手掉頭唔死好多人,主要係出街死,望鏡唔夠多係主因
同事
調頭泊位暫時好似學得2,3次練個陣部車間唔中都會溜前溜後

出街嘅話師傅話我大至上冇咩問題,係3轉2停車有d阻滯個距離有時預唔夠,同埋上斜起步未做到100%唔溜後,有時暗斜位會出事。迴旋處個度仲係唔多識睇,有時覺得出到但俾師傅話唔得
7月尾已經考
我就報最平嗰間,duck安柴灣尹師傅,1 take pass,其他未試過
巴打考咩?
我個師傅話佢個期都好full,一個月大約有2x-3x個考
有幾多個會特登貪得意考商用車柴灣個邊咩情況唔太清楚
巴打係咪4月個陣報?宜家應該仲處理緊5月前運輸署停止排期服務個堆申請。停咗咁多個月但d人係咁報,咪局住一齊考,仲未計5月後肥咗重考個d申請喎。

中型仲要考柴灣應該唔難嘅,個風迫力應該好踩過重型果個。第一,二堂學識開車停車轉波同斜路起步後,第三堂就可以行試場不過有得轉師傅就梗係轉啦,話就話幾堂就上到手,但你8月2先第一堂,唔知8月幾先有得上第二堂

我都係臨時轉師傅,臨上第一當前幾日李賤打黎話原本個師傅唔接我將我交俾第二個師傅
40尺易考啲,20 尺條架走得好快,泊位好多人肥佬

利申: 齊牌,20牌係沙田揾街外師父學
印象中個架係16座短陣黎,仲要係石油氣
學神既小心死火,起步一定要比住油門起。你當佢柴油車咁慢起極力子,我包你死火
德士古回旋睇渠蓋,車到第一個渠蓋你未準備起步巳經唔洗郁,仲知有信心先好出,個考牌官急屎叫你出,都唔好理佢!斜路起步就掂住小小油吊極力子鬆手制就唔會溜後
留名睇巴打報告
係ets2揸雞拿揸得多,有機會我都想試下係現實揸,唔知係咩感覺呢
第一次見考牌嘅車係用石油氣

巴打你係指呢個渠蓋?係咪指慢線冇車同中線最後一部車車頭到渠蓋個陣已經要拉起手制個保險裝置準備出去?

圈住個兩個,我師傅個時教,你係回旋處讓線第一位,望右邊,會見到呢兩個渠蓋,第一個渠蓋車未到,鬆手制,再望多下,起步,如果部車到左第二個渠蓋就唔好出,等下一次機會!
我覺得就好有用,真係岩岩好
希望你岩駛師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞