召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
接架/拆架係咪都係ISUZU好過Man?
考沙田既話
知唔知駕院中型貨車大概幾錢
萬2
仲貴過貨van
條路線唔會易過考街,係個私家位叫有啲着數
想第時試但得20尺架揸
好有派膠feel
跟手櫃檯阿姐會比說話你聽:呢度係做續證,唔係吸牌喎
睇人啦果時考完19去cup牌都好好招呼
請教各巴絲:
柴灣考巴士,試場開邊幾日?想去睇人考泊位
感謝
想問下行車中途突然要踩低極力子慢車,之後又唔需要停車要繼續行,係咪俾d油然後升返起極力子就得?因為以前學棍van一踩低咗極力子就要入波或者停車,冇得直接起返極力子

e.g.
1.係迴旋處用緊3波行車,突然有車格硬出搞到要踩brake同極力子但部車未停定,等部車入咗迴旋處後可以直接升返極力子俾油用3波起?

2.係迴旋處用緊2波行車,突然有車格硬出搞到要踩brake同極力子但部車未停定,等部車入咗迴旋處後起步可以直接升返極力子俾油用2波起?

3. 係迴旋處用緊3波行車,突然有車格硬出搞到要踩brake同極力子但部車未停定,等部車入咗迴旋處後呼油入2波繼續行車,咁樣做會唔會話我空波滑行或者個官會剔其他野?

sorry for 1999
重型?
如果20師父教踏慢唔俾油可以好慢好慢都唔死火,所以唔駛落clutch,如果真係3波落咗brake + clutch咪落返2波囉
係呀
我驚踩brake踩死部車所以一brake咗幾秒就踩埋極力子

上次學車就係3波踩低咗極力子後3波俾油起返極力子因為師傅話3波停車都冇問題。諗落3波起返極力子好似怪怪地但師傅又冇罵我

睇黎巴打你呢個做法先係啱
報左大巴,等緊出考期
報咗邊間?
想問下宜家多唔多人報自動波大巴
鏗x自動波大巴加咗租車錢
報左細龍生,自動巴加200
考大巴報邊間/師傅好?求介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞