召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
貨櫃碼頭好嘅地方就係專場泊位,我多數平日去都唔使點排,泊位都係喺場內練
自己有車嘅我直接上去考場嗰度陳師傅,無就荔景地鐵站過條橋嗰度等
我總共學咗13課,本身得10課,但係武漢肺炎改咗二次期,一月變六月考,所以補多三課
李賤李師父,用hino
等not陳
路試有冇咩特別要注意?你師傅係咪都係特登過葵涌招呼你
仲諗住遲d報鏗鏘,想試下揸歐洲車係咩feel駕丸個部玩唔起
多迴旋處但多數可直出,我考11點三
內街多死車但可老遠見到過線
每條線都有一個窄位要偷多啲,但都handle到

Ps 我無大車底,平日用自動波私家車
我都冇大車底呀你都幾勁喎學13課就搞掂
跟李賤唔止我一個啦葵涌,師父手上三四個考葵涌
嗰陣時李賤個職員都話葵涌得五份一機會中,咁都中諗住死緊,上網睇話唔入得個場練泊位,問師父佢話基本上個個都係入去練,有運輸署職員喺度都冇人趕你走

本身諗住之後補鐘加上去,但冇時間就算,同第一次個期係初五,諗住冇咩車應該冇乜大問題
其他學校你淨係見過鏗鏘?因為我之前見過友記都有學車係果邊同埋多唔多入入去玩個考試位?有冇沙田咁旺場?
你地係咪都係18上20?
我諗緊遲d有幸考到19嘅話,19上20會唔會好on9
我練時最多三架,二架李賤一架堅將
佢哋又會自已走位,同一時間只有最多兩架泊位,可能大家泊位ok唔駛練咁多
我18上
咁你有19上又應該易好多嘅
唔會on9呀,我覺得反而會冇咁大壓力因為19牌對我嚟講已經好夠做,考20都係為興趣同埋學完19跳上20應該會快啲上手
唔使輪街症咁輪泊位已經差好遠路線行一轉大約幾耐?
塞吓車塞吓燈二十至二十五分鐘倒一圈,學平日少學神,同葵涌本來就小人考過沙田
馬師傅學生用benz考路過
泊位操波x2,之後行兩條線各一至兩次,再返去拆架,之後泊位操波到完堂
都算快喎,我學重型要8個字行一圈葵涌一日數埋有冇8個人考btw果到行迴旋處係咪可以用外圈,我見youtube果條片入迴旋處冇用過内圈咁濟
每次學3課?
我果日上午考四個定五個,兩個官考

每次三課45分鐘一課
朝早好唔好考?定係上下晝都差唔多
你考果日多唔多人pass
下午小車啲,上午多車攞櫃過磅
出試場都等五分鐘
一出試場過第一個回旋處後就有車排隊過磅,要凖備過線,經驗話俾我知其他大車會識做俾位你過
考果日第一個唔知,2號pass,3號死泊位,4號死拆架,5號我pass
馬師傅唔係用isuzu咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞