召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
我都有諗過呢個問題
之前有巴打話,既然拎舊錢去搵棍van師傅補鐘,不如拎舊錢加多幾堂學,反正個差價唔大

我3月2x報重型,張排期信6月18先印出黎
一個謎

10 18 20我都跟李賤
18果時重係五十鈴,20日野,係巴士宇通最閪
幾時考???
應該係貨車蹆後嗰啲BB聲,即係好多人改咗傻豹或者日文嗰個,而唔係parking sensor
7月29
你預封信印完後一個月加10日會有得考
唔係調頭就泊車冇出過街
好柒 冇計 我考完棍van之後咁多年都冇再揸過棍
初學李X X鏘師父會留你晌停車場練習 練下膽
練好就會出街
師父晌青衣橋覇左個位練調頭泊車
唔駛擔心難就一定㗎啦
18上20難唔難?

上網睇日野d重型同拖頭好似有成7個波咁多,未學已經諗緊淨係轉波要學幾耐
巴打學hino定isuzu?我就報咗李x揀咗hino黎學

巴打加油黎緊下星期我先上第一堂,可以多d上黎交流下
我考40呎架,其實又唔難嘅,多啲睇鏡
泊車師傅教背公式,出街師傅會講邊啲位要偷位咁都冇咩特別

考試架hino五前速
估唔到學神車連波箱都係訂造

未學重型已經諗學貨櫃d野,睇黎我ff得太多
折咗都要兩萬一,未計肥咗佬
有冇人考過沙駕條巴士考線?真係易過荃灣好多咩?
學重型就唔使諗拖頭,反正拖頭都搵唔到食,除非儲牌啫
因為純粹想揸大車過下手癮
同埋揸中型部車仔睇落冇咩feel咁,雖然想考埋貨櫃但短期內唔知成唔成到事

但拖頭有scania揸
係,直接搵佢啦
宜家變咗7月先有得學,好驚學唔切
李賤
想問下考中型d車短到私家車咁,其實個車頭係5.5定9磅黎㗎?有d驚就算考到,莫講話16,24磅,連9磅我都驚揸唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞