召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
問咗宜家報的士都係預10月考期
咁算數
宜家有咩app

本身想報德安嗰啲
貪佢一條龍代辦
轉波鬆極力子嗰陣”和”啖油會冇咁chok

我第一次考中型肥都係因為迫力控制得唔好
要時間適應㗎
試下早少少鬆油放上迫力慢慢加力踩
痴撚線
宜家獨市
thx巴打~下堂會試下
頭先係度諗,會唔會未夠速度就轉波搞到chok呢

迫力個度真係要花d時間學踩,剎到個車身郁係街見到都覺得7
話時話,李健嗰張價單係咪有再update版本?
因為今星期頭去過某分店問過,都係呢張價單,仲話呢個價做到7月1號
真係要去counter問下先知喎
就算加價,你可以試下問有冇疫情優惠
我上網search見幾年前有其他討論區講X鏘柴灣沈師傅會講粗口鬧人,唔知會唔會係同一個師傅
我估你係upshift chok
轉波嗰陣轉數跌太多
所以要”和”住啖油追轉數

行街就望多啲左右鏡
線位唔好偏左偏右

Brake真係好易dup到飛走個考牌官
兩年前我都係跟鏗鏘個沈師傅柴灣學中型,一次pass,印象中就算粗口都係d助語詞之類而唔係鬧人。典型老師傅果類,學車時虛心d問下,再自己吸收下唔難既。

利申:兩年前柴灣一次pass晒中型+大巴
學緊個陣諗:極力子已經升得好慢啦喎,仲chok
唔知大車個d師傅點啦,我以前棍van果個師傅真係屌多過教,又一路教一路食煙。一食就差唔多食半包
粗口就人夾人,我就鐘意老沈嗰種風格,吊係有point又令你記得,太斯文唔啱我。

大丈夫不拘小節
如果抵屌就俾人屌啦,亂屌河馬就咪跟。
呢排個個都講移民
五眼入面邊啲可以轉商用車牌去當地
有point非屋企人類粗口我接受到,最緊要學到正確技巧
咁我再考慮報李_定_鏘,唔該晒上面咁多位巴打
商用車應該無
比較完之後,相比起其他駕駛學校,發覺李記係多好多理論堂、睇片、、模擬駕駛、坐車去實地視察呢啲花臣/非實戰嘅嘢

理論課個d鏗鏘都有
個d理論我都冇上,諗住就到時間先上

今日試咗你個方法,轉波個陣真係冇咁chok同埋個brake開始控制到

不過斜路起步個陣又係另一個難題想問下呢d商用車就咁鬆極力子都起到步唔洗踩住油起?感覺個摩擦點難搵過棍van好多,同埋個摩擦點好細,搵到摩擦點後再升高少少已經死火
有用就好
我有時返工做嘢揸棍van都會咁轉波

Brake 真係用時間同金錢(俾錢上堂)去拎感覺

斜路開車我會掂住油門俾住少少油起步

摩擦點真係架架車唔同
我學嗰幾架又唔覺好易死火
Hold住摩擦點俾少少油行先再鬆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞