召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike

話說有冇巴打買過佢d片睇
未踩慣風brake啫 當你拎到個感覺其風重好踩 反應快好多一落就有
其實唔緊要 條線係畫窄左 如果你喺果度都掌握到試場一定冇問題 最緊要問清楚師傅架車啲marking係到石壆底定石壆頂先轉 搞錯左考試就會上壆

同埋我初初學果陣以為調頭同泊位一樣個碼要扎得好岩岩好同左邊夠距離咁 其實原來唔洗 調頭free好多 大約就ok 最緊要係對前面條黃色 左邊嘅多少影響唔大 因為闊左窄左你一陣第二手向後一樣會多番空間 唔知你明唔明有啲1999
暗斜架好撚伏
我頭幾堂都好唔慣個brake 如果你係揸慣私家車的話
一係就冇feel 一有feel架車就停咁滯 個range勁短
但當你開始熟架車就發覺原來係好正
個心得我覺得係慢 好慢好慢咁壓落去真係慢慢咁拖個brake 慢慢就會拎到個感覺
其實泊車左腳腳踭掂地仲好 升到郁車就hold住 另一隻腳就隨時用brake控速 我學咁耐都無乜點特登搵磨擦點 都係放大約既高度鬆手制 唔行咪即刻鬆多啲
自膠 覆錯 睇錯另外果面學神po
泊位嘅話我驚左邊車身撞雪糕筒同左鏡掃到枝棍
都唔明點解日本車左鏡會向左前方伸出黎明明歐洲車都係向左伸
踩多幾次後部車明顯停得冇咁chok,但調頭泊位就chok到呀媽都唔認得
師傅講得啱,風brake嘅車行得愈快個brake愈好踩
唔緊要
不過巴打你個做法唔驚部車溜前溜後咩?
又無試過 可能真係慣左大約個位置
報邊間好 李定鏗好
係機場做開地勤個個都掛接
報私人師傅啦,仲好
大車有d麻煩
我返一至五又去唔到運吉署
早兩個禮拜先去報,而家武肺又翻爆,唔知td會唔會又home office 10月前都考唔到
唉 問左要4個月

諗緊自己去運輸署排 會唔會早d

再出去搵師傅
風brake唔好成隻腳掌放哂上去腳踏位 大約放一半到 風brake超級好踩 不過我個陣係揸李健大實力 18
佢都有代辦,放心
私人師傅都有?

我想10月1號之前考一次
台灣拖頭學神
支票過左數應該好快收到信?
有,你選左心儀的師傅直接聯絡佢,佢會幫你做。

你有支票簿/數碼證書就自己做都得。我都有幫手做
買左重型,都ok ge
師兄有料部車拍得住重型咁大部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞