召喚lihkg商用車學神

1001 回覆
45 Like 7 Dislike
一次18合格就係
9月考20,唔知會唔會改期了
自從我問過呢個問題後,我個19陣師傅間唔中就話:鬼唔知呀媽係女人,咁18係咪1次就pass先?20係咪都1次pass先,考20個條路線的確短過19又簡單d但係咪好有信心出到街先?

18的確係易過19,但上到20呢個大佬就唔係咁易搞。
其實係歪理
19合格率都仲低過18
18肥咗, 19又會pass咩

19->20 同18->20比較嘅話
梗係18->20啦
可能佢覺得好多人為咗個19牌而選擇18->20呢條路而又不斷失敗掛

合格率黎講18同20都高過19但只有1x%分別,如果一心想拎20就當然18->20啦
絕對會,除非你18柒左好多次
我考完19問師傅會唔會教20佢都屌鳩我做乜咁笨唔學18再上20
8月尾考的士,如果延到10月後考要上埋職前課程先可以攞牌
佢好似係計你幾時報名你10月打後報就要上堂
yes,係計你報名個日

問2 如我在2020年10月1日前已報考的士筆試或私家 / 公共巴士的駕駛考試,我需要完成相關職前課程,才可獲發的士(代號6)或公共巴士(代號10)的正式駕駛執照嗎?

答2 不需要。如你在2020年10月1日前已報考的士筆試或私家 / 公共巴士的駕駛考試,你可在筆試 / 駕駛考試及格日起計的七個工作日後(但不超過三年)申領的士(代號6) / 公共巴士(代號10)的正式駕駛執照。

但如你未能通過該筆試 / 駕駛考試,而你再次申請筆試或駕駛考試的日期在2020年10月1日或之後,你便需要完成相關職前課程,才可獲發的士(代號6)或公共巴士(代號10)的正式駕駛執照。
答佢為興趣為過手癮
我就為過手癮先報19而唔報18,考完19之後可能會考10先,20對我黎講可有可無同唔急
咁都好d
睇黎都延梗
之前筆試遲過路試恢復
岩岩收到李賤WhatsApp
中型同巴士 考9月中
考試暫停,係咪要延期
堂就上住先?
係,上唔上堂就睇下你搏唔搏佢開返考試啦
唔上堂 到時照時間考就67了
冇信心可延期既,個期唔會隔好耐
學啦,過左9月6就無事
希望係同一日考 考完巴士即刻考中型
點解過左9月6就無事?
考邊區?
應該柴灣?
駕丸部scania係咪好正
可惜得20尺架揀
封排期信幾時出?
好想知之前冇得考嘅人要排幾耐先有得考返
選舉已押後
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞