Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
聽聞samsung今年想玩price differentiation,note20 vs note20+將會進一步拉開差距
https://www.etopiaglobal.com/index.php?route=product/product&product_id=2003092910

S855
前後Gorilla Glass 6
UFS 3.0
4500mAh
$2,768
非支那機邊有得打

不過前提係要唔介意得6GB ram同得單卡
8gb ram同雙卡都係得支那機有
如果又cut 野應該唔會出note 20
如果比較a71 同a90呢
a71係咪贏個鏡頭同埋8gb ram
同問
見到間黃店a71 仲平過a90
加埋m31 依3部好難揀
A系列鏡頭全部都唔值錢,得像素個數值可以睇
你見佢A71個鏡頭可以喺M31度揾到就知
samsung最平又可以影相嘅係note 10 lite(不過廢u)同s10e(不過細ram細mon細電)
要相影一係唔好買A,一係買靚啲CPU靠部機執相
ram少就點都有影響,an機正常乜都唔做開機都冇咗3gb

但又唔係真係好大影響,自己set好啲背景程式就夠用
前XPERIA Z ULTRA用家等GALAXY FOLD 2
Pixel 夜拍太勁
Screen 易刮花,不了
FOLD 2用UTG玻璃, 應該OK掛, 怕咪用膠貼囉
有冇人知samsung 個保養包唔包mon刮花同換電 部s10比我玩到殘晒
mon花無一間廠會包電可以試下 應該換到
有冇人battery tracker彈app?重裝都唔得
整完smart octopus之後係咪掉得手上個張實體卡?
好難揀
睇死note20 得12gb ram 256 $5998
note 20+得 16gb ram 512gb $8988

取決顏色多於考慮價錢
Note 10唔支持15W wireless charging 真係on9
今次又唔知cut 咩
估計note 20 15-25w note 20+ 45w
充電快咪又係傷電
想問下邊度有galaxy buds+ 紅色賣? 想入返對
開張虛擬卡,好過實體轉落去啦
有買月票個啲
我想傷電 求三星比個機會我,換電幾唔閒,充一次電40分鐘內搞掂係一件好撚開心嘅事黎
睇你張野有無用黎做門卡,有啲舊系統要用翻實體卡
我老豆轉完dump左了

即轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞