Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
S20+ 影草依然極度味精
三星捨得fix未 (真係要影唯有專業mode會自然返)

x1 ii 雖暗但d草正常色 順眼好多
搵埋哂d騎呢位吹
Note10+ 6月更新有無人感覺充電慢左
之前差住電打機發現好似龜速左以為自己錯覺,今日特登0-100 關機差電,發現比之前慢左差唔多10分鐘
著mon未測試,有無人同感
原句
關機0-100幾耐,如果差唔多兩個鐘仍然正常
1小時10分鐘左右,但之前都係58-1小時,更新完慢左成10分鐘 感知上著mon差慢得仲明顯
一直用緊佢原裝45w牛
想千幾兩千埋到單比老人家用
應該邊部好少少A21s 定M31定其他
M31,除左無八仔之外諗唔到有咩缺點,完美孝子機
我由買回來而家都係熄機叉電,setting 連快充都熄埋,多數15%開始叉,大約都係1小時30-50分鐘到,我頭先大約0015由20%熄機開始叉,而家0131去到92%,同平時差唔多速度,我都係更新左6月那個更新
不過我唔係用三叔個牛,係N年前淘寶Aukey 的usb 分插牛,用佢QC 3.0 個位置叉
M31 spec好似好啲
不過水貨畀屋企人用唔知有冇危險
3星個天好似sony咁 就完美了
有冇可能係個叉電位老化
但係水貨係咪冇乜保障
咁快老化? 唔會掛,有無咩辦法測試到
係咁架啦,但呢啲孝子平價機本來都唔怕你攞出去維修架啦 重點係粒電真係非常有感。
老豆老母本身部紅米2s用左4年,換a51佢地投訴續航仲差左少少 早知買m31好過
本身長輩都用緊我地啲舊機(iPhone 6) 都係想換翻部大mon機比佢睇得舒服啲就算水貨係咪無得嘟八達通 但碌唔碌到卡?
我唔用nfc都想換呢部
有nfc可以碌卡
應該無felica晶片碌唔到8仔
我都唔知 幫唔到你
M31同A51好似同CPU
但係M31又有6K電 又AN10同ONE UI 2.0
佢既夜景似乎唔係一般手機既夜景

xperia 1 II在偵測到夜景時會自動開啟10張堆疊,但是這10張真的就是前後10張,沒有選擇曝光,也沒有機器學習的合成,所以說索尼是真的菜,無限 高畫質明明就應該給手機用,手機算力在驍龍平台的支持下會進一步提升,自己再做個輔助的獨立ISP不好麼,既然要走相機路線,前端LSI和硬件bionz都給整 上啊,臭垃圾
smart switch backup唔到,到依家都未解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞