Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
s10+終於終於終於有更新
6月更新

銅s10+ 岩岩好一年
TE9 6月更新
其實8gb ram版支那機有冇預設啲大陸app定係都係國際版咁嘅嘢但只係支那賣機
作為前x1用家有冇打算轉1 ii
完善的系統體驗 X 120hz絕頂的流暢度=S20

One Ui 可能係全世界最好用既系統

無空間限制方便分享,一日後條link會自動失效

相簿太多?

為您的相簿分組
將一個相簿拖入另一個相簿以將其合併為一個群組。

在一攝多拍中捕捉一切
只需輕觸 [快門鍵],相機即可自動決定拍攝對像與拍攝方式。

絕不遺失一個標籤
在瀏覽器應用程式中關閉標籤過早?透過選擇 [重新開啟已關閉的標籤] 立即重新將其開啟。您可多次選擇此選項以保持最近關閉的標籤開啟。

擷取整個螢幕
擷取螢幕截圖後,輕觸 [捲動擷取] 按鍵以向下捲動螢幕並擷取更多。您甚至可以輕觸並按住 [捲動擷取] 按鍵以在一個長螢幕截圖中擷取整個螢幕或網頁。

手勢操作

滑動以復原或重做
透過以兩指在鍵盤上向左滑動來復原您上次的編輯。以兩指向右滑動以重做編輯。
控制游標
輕觸並按住空格鍵,然後向上或向下拖曳以控制游標。您還可使用多點觸控選擇文字。

儲存網頁所有圖像
儲存瀏覽器中目前網頁上的所有圖像。在下載中找到儲存的圖像。

剪貼板
不需再切換,一次過複製及貼上文字。

文字不能複製? 文字提取功能
係咪要用翻佢啲原生app (Samsung keyboard同Samsung internet)先做到下面嗰幾個功能? 主流chrome + gboard/Swiftkey做到?
完善的系統體驗 X 120hz絕頂的流暢度=S20

One Ui 可能係全世界最好用既系統

無空間限制方便分享,一日後條link會自動失效

相簿太多?

為您的相簿分組
將一個相簿拖入另一個相簿以將其合併為一個群組。

在一攝多拍中捕捉一切
只需輕觸 [快門鍵],相機即可自動決定拍攝對像與拍攝方式。

絕不遺失一個標籤
在瀏覽器應用程式中關閉標籤過早?透過選擇 [重新開啟已關閉的標籤] 立即重新將其開啟。您可多次選擇此選項以保持最近關閉的標籤開啟。

擷取整個螢幕
擷取螢幕截圖後,輕觸 [捲動擷取] 按鍵以向下捲動螢幕並擷取更多。您甚至可以輕觸並按住 [捲動擷取] 按鍵以在一個長螢幕截圖中擷取整個螢幕或網頁。

手勢操作

滑動以復原或重做
透過以兩指在鍵盤上向左滑動來復原您上次的編輯。以兩指向右滑動以重做編輯。
控制游標
輕觸並按住空格鍵,然後向上或向下拖曳以控制游標。您還可使用多點觸控選擇文字。

儲存網頁所有圖像
儲存瀏覽器中目前網頁上的所有圖像。在下載中找到儲存的圖像。

剪貼板
不需再切換,一次過複製及貼上文字。

文字不能複製? 文字提取功能
係咪要用翻佢啲原生app (Samsung keyboard同Samsung internet)先做到下面嗰幾個功能? 主流chrome + gboard/Swiftkey做到?

用開原生app唔知
幫推
暫時冇,睇評測啲好似係好過 Xperia 1。但係一日冇 120Hz,screen 唔加大到 7 吋,同埋前置鏡頭唔用返 XZ2 Premium 13MP 嗰隻,唔使旨意換返 Sony
真嘅,用開 120Hz,轉唔返 60Hz 㗎喇,唔好信佢個模擬 90Hz
淨睇價實抵既
有冇話要幾錢plan
Experienced all 120Hz mobile phones released this year, the smoothest is the Samsung Galaxy S20 series.
睇支那開箱唔覺有
有冇後門就唔知
我都有問題 唔識搞
睇落冇乜用 唔洗裝
特選客戶,我都收到,淨機嘅價錢嚟,唔需要plan.
想del左佢 內置嘅device care好似仲好用過佢
20+值
20u麻麻
嘩20+值啦淨機咁平
好過去咩細鋪
單買機既價錢來 無話用咩plan
多謝巴打, 好正, 有啲真係而家先知
20+
請問a71痴mon貼邊到好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞