Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
用開乜機
係炒車就最好 不過20系列續航,充電速度同夜拍問題我都唔覺得有咩值得upgrade
SONY XZP
iPhone 11pro
用左ios 好多年,其實無咩投訴。但眼見佢愈來愈貴同冇咩創新,心思思想轉會。
本來係睇中Sony 部1 m2 先,但望望下好似三叔實用啲,UI 會正常好用啲,所以想搏鋪三叔

有無人update左對buds+?
係咪姐係佢之前廣告del左嘅seamless switch? 只限samsung機?
Xperia部部機出之前都吹到乜咁,結果
上一部就鏡頭勁結果相機app同散熱廢搞到自廢武功
今次呢部就顯示技術勁但唔夠光又度縮唔上120hz
舊電又細又差得慢
冇乜
真呀,好多年前領過野
所以今次可以睇定啲,反正大家都未出
但用咁耐iPhone轉會要D學習成本

S20+衝住120hz玩唔會令你失望
係現今120hz中調校得最好
整體各方面會令你用佢用得舒服
但最大問題就係128Gb夠唔夠用
而S20u對你用開細機嚟講太大同重

結論等Note 20出再決定邊部

Sony個部就了解下部1去認識部ii
https://youtu.be/7jWI-fWVB54
如果講部機靚仔同追求影相,就會sony好d,sony始終有256gb,睇到d相仲靚過iphone11pro

但講個mon同一般使用,真係三叔贏硬,個120hz mon贏幾條街,Sony只係得60hz(個彷90hz完全冇料到),不過s20+就得128gb,近幾年三星嘅qc唔錯,機極少壞

如果叫我重新揀過都唔知揀邊部好(我用緊s20u)
追求影相之前不如先做好手機嘅基本野
靚仔方面你如果唔中意家燕媽媽可以整到佢變bezel,sony係無得揀
唔該哂咁多位師兄指教,其實由i轉An 都預咗會有啲少病少痛,不過相信呢個年頭啲機應該穩定好多(希望
不過好多野都要重新上手,希望個學習成本值得。

結論我應該都係等下note 20, 番正到時唔啱買番舊機仲抵玩。
用手機影相都係貪求快靚正,直接傻瓜mode買技術架啦 就好似s20u係可以影到唔錯,但慢到仆街呢
今次sony係連側面同背面都靚仔過三星好多
好彩冇更新
點樣可以停咗個更新提示 通知欄成日彈好煩
有冇可能唔熄系統聲音都熄到相機聲?
三叔呢下真係靚仔到連我都覺得有啲驚喜
可以之前真係太差
可能
Bixby routine:
If開啟相機
Then 開啟do not disturb
Enjoy
6月中都未有, 又變棄嬰
我用緊s20+打好耐機又好似冇依個問題
不過舊電真係用得快左 要拎番個尿袋出街
我之前用華為p30 pro好襟用舊電
咁當然效能都冇得比 而家個120mon真係好爽
所以我都唔介意舊電用快左 早買早享受
等note20個時 又話會等s30無限loop
自己有能力之下都慣性成日換新手提
追求影相揀Sony只係固有印象
Sony連夜景模式都冇

標準

竟然有人話sony機影相好
係咪冇試過手機過熱連相機都開唔到
冇人用咪冇人知咪冇鑊氣
an機可以點令到螢幕向下就自動休眠?
無得用gcam 原生又少功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞