Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
我有同事用s20+
睇佢開ig,120hz順滑到好治癒

s20+ BTS特別版隻紫色好靚
有藍色反光
依家有得預售
本身都想買,但好似賣哂
有256gb既話我會買
但冇
有無ultra試過whatsapp經常經常出錯 強制退出

又連唔到網絡
冇,只係好似呢排同 Netgear R7000 個 Wi-Fi 唔係好夾,有時會 load 空氣,之後自己斷咗,轉咗 LTE,再自己連返

個情況就係咁
暫時未試過
想要 Samsung 咁好嘅系統同規格,但係又想要 Sony 影相嘅調校,但係一諗到 Sony 系統乜柒都冇,touch 又唔追手,買兩部機又好撚白痴
同感, 感覺三叔 One UI整合好好多, 只求佢D相的顏色自然番少少就夠
Sony 今年無啦啦又買得落手, 但系統又唔進步下
個邊框頂唔順
Samsung 機對我嚟講接近完美,既有最重要嘅大 mon,又多嘢可以 customize,系統又 smooth 過 Sony 好多,只係想 Samsung 啲 HDR 算法唔好咁暴力
Sony 啲機出貨量咁低,自然喺系統調校度唔上心,真係輸蝕
其實上下少少我接受到
S8/S9嗰隻我Ok
s20 個底都覺得粗
明明個頂可以做到咁幼
技術問題
個底要留位放排線
一係就上面整粗番
平衡個視覺效果
Sony機都幾多大大細細既Bug
呢個係最易整
個底係個頂比較下,真係粗咗
裝Gcam自己用lib patcher tune
我而家tune到似用相機影出嚟
啱呀, 我都一路追緊sony Post, 不過都好彩係software bug, 可以整
好想快D 到8月, 到時就知買邊部
最弊 GCam 個長焦廢咗呢
同埋點影都唔夠原裝咁 sharp
share下個xml嚟
唔明點解 Sony 要死守 6.5 吋,主打睇 Netflix 好心就畀大 mon 人哋睇啦,單手操控已經有 Xperia 5 坐陣
同埋個 mon 大啲,影相睇 live view 都方便啦
21:9 單手真心好用, 但當諗到睇電影多人5%, 睇 16:9 少人20%就...
6.5 吋 21:9,cut 咗兩邊,得返 5.2 吋 16:9 咋
除咗罪大滔天,其實仲有兩個詞都啱用,故步自封,不思進取。明明加大機身可以塞到更大嘅 mon,更大嘅電池,更大嘅散熱面積 bla bla bla,死都唔做
如果 Xperia 1 III 都係用返嗰塊 6.5 吋 4K OLED,真係執柒咗佢好過
Care 單手操控,買 Xperia 5 咪算囉,明明 Xperia 1 可以有好多可能性,就係畀想 keep 住單手操控呢個框框限住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞