Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
個mon太大,用左差唔多十年既cedium有少少令我想棄
有無其他keyboard推介?
唯一要求係打倉頡有auto correction
我一買機返嚟直接disable左佢
bixby 有咩必用function推介?
相機靜音
S10都會,覺得部電話好蠢
有冇方法解決
有少少, 畫面有少少拖尾
我想問下.
點樣睇. 邊D 聯絡人係SAVE 咗喺手機? SIM CARD? 定係 gmail?
我記得以前部NOTE 2 有得SET. 電話SAVE 喺邊. 之後可以SET 只顯示手機/ sim card / gmail 既聯絡人.
而家諗住換電話. 但又唔知有冇電話SAVE 錯咗落去手機同sim card. 想將D 聯絡人過返落去gmail. 再喺新電話DOWNLOAD 返.
而家點睇架? THXTHX
大家會唔會買字體?
有無人有用smart call?同小熊來電分別大唔大
其實係一啲小細節setting,例如話翻到屋企就徹底解鎖部手機+唔息mon+開同步,出街同連耳機就自動較音量,連有線耳機就息藍芽,返工同食飯時段/開payment app就自動開nfc,打機就自動勿擾+game mode,播音樂就自動息Dolby atmos,播yt自動較大聲啲咁囉。
我其實幾個月前已經有呢個問題,係自動旋轉度disable左home screen橫向就ok
~snapdragon 665/660
請問買俾老母, Galaxy Note10 Lite 定A71好
A71新機但見4月好多更新災情, 又話電好廢咁
fb成日都係咁
唔知算係咩問題就算係同一隻耳機,唔同an機都唔一樣音量
打開聯絡人

㩒左邊嗰粒掣
之後就有得揀show邊啲
Iphone轉 S20+ 想問下我裝左galaxy lab 跟住入去再裝果4樣野,佢話我不相容 要點搞?
嗰四樣嘢要各自再分開裝ask
上兩個post #1好似有講
apk
Ok 唔該
THXTHX..搵到. 我慣咗喺"打電話"嗰道搵聯絡人. 唔記得原本嗰個"聯絡人"
我想問下. 可唔可以將"手機" 同"SIM CARD" 入面既聯絡人. 直接移去gmail 道? 一定要DEL 咗. 然後再新增喺GMAIL 道?
THXTHX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞