Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
性價比高過U咁解
售價
拍片冇得做9合1,應該冇S20咁好
ATE6 ?
夜拍天生殘缺,呢個9合1吹大左,夜拍仲不如上代s10+
係 出左幾日
突超多出黎,平放唔到係檯面
有冇人部 s10 一用指紋登入就會有個好似動畫效果咁但係 lag 左一野?(可能講得有 d 1999)
屌, s10成日cap完,下載完d相唔見左
唔知邊個仆街軟件幫我自動刪除左
https://www.sammobile.com/news/alleged-fingerprint-speed-hack-galaxy-phone-unlock-faster/

文字版:
1)左右拇指喺同一個指紋profile度交替咁錄
2)再重覆錄多個profile
3)喺Optimize battery 優化電池使用量閂咗com.samsung.android.biometric
s20u 16/512 奄尖用家路過,影相拍片/UI/連接/通話/顯示暫時未揾到嘢挑剔。反而bud+個咩無縫連接就……
我最後發現左原來係生物特徵偏好設定入面個螢幕轉換較果
disable 左佢即刻爽好多
其實除左近影文字外我都覺得s20u好好文字依家都算係影到,但操作好煩,一定要用原生相機開近鏡mode, 用whatsapp/透過其他app黎影相冇近鏡mode(有次用證券app要影證件同地址,影左幾分鐘都係蒙茶茶)
唔係喎噃,我買機果時就係特登試近拍文字對焦,冇明顯遲緩。之後試過幾劑都冇噃。

反而樓上有位巴講,相機部份突出令手機放不能平方在枱面上,應該擔心嘅係平放枱面會整花鏡頭!買機之前已經諗好點做,係買個特別嘅殼,而家仲出咗隻有開關窗口嘅殼㗎
仲有冇人用S9, 平時用8仔, 睇Whatsapp/FB, 食飯先上下網.
8點半到依家已經得返50%電, 算唔算正常?
我用緊s9 plus
8點出門口到食lunch得返6x %電
希望佢note 20 fix 番個彗形象差同對焦
仲會用落去既話就去換電啦,財散人安落
我諗緊轉會買iPhone 11
定買s20 plus定等note 20
睇你budget
諗住買note20 plus呀 ultra 呀 就等

打算買note 20 個價錢附近就買S20+
note 20同lite一樣就不了
焗人買note 20 plus
同S20+ 比得128 焗人上ultra一樣
無可能,我買貴SDcard 都唔出垃圾s20 ultra
定係轉會買iPhone 11好
s20+ 好用過iPhone11
總之今年買機睇個芒幾hz 先係重點
120hz滑劣劣
90hz係基本
60hz 不如唔好玩
中港台夾撚埋唔出128
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞