Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
去play store dl gravity screen

我都睇人地xperia 1 II vs iphone11pro d相比較,真係靚過iphone
過熱係舊機嘅事啦
等於人地話三星note會爆炸一樣
比條片嚟睇下

X1都叫舊機
但今年部ii都一樣冇均熱板
但堆5g外掛基帶
散熱睇微博就比日本屌緊

同場加映S20 面積唔細既vc均熱板

用左8年岩岩由ios轉會 想問下有冇得set lock screen緊果陣有notification preview同埋有通知會著mon同埋icloud whatsapp backup係咪呢世都拎唔番
1. setting->lock screen慢慢搞
2.你部舊機仲係唔係到? restore番可以拎去三星過資料
或者你買backuptrans
1.設定 鎖定螢幕 通知, 入去慢慢搞
2. Glimpse notifications (google play)
3. https://www.google.com/amp/s/www.androidcentral.com/how-restore-your-whatsapp-chats-iphone-android%3famp
除了華為無一幸免 就笑左 話唔係國企都無人信
其實設計電池容量應該入 Base Capacity 定 Typical Capacity?
S20 Ultra Base Capacity 係 4,855mAh
Typical Capacity 係 5,000mAh
支那手機唔知點解舊電係特別襟用
不過華為就畀人揭發過會偷偷地降效能同埋 解像度
可能就係咁樣去令到粒電長命啲
呢d評測對比都幾容易做馬,對比多幾個channel好d
至少我冇聽過主流評測話sony影相最靚
鬼佬多數係:pixal,iphone, samsung
大陸人:華為,iphone,samsung
所以咁先令到我而家用緊s20+好爽既感覺
不過我之前用p30pro的確舊電真係好勁
S20+荃灣有冇代貼OK唔小心刮甩左保護貼
揾唔番個比較網
大約係apple同samsung雖然係鮮艷d銳利d, 但個天同某d野係變哂色,反而今次sony顏色係最真實還原度最高,同埋亦都最唔油畫

Ultra嚟緊嘅update TF5會加強微距,由1.5倍加到2倍,兼有icon可以㩒,方便咗。 北歐嗰邊已收到update
有冇機會update到唔洗㩒制都自動有微距
Galaxy S系 i9K用到 S9+ 單數系換機
今年年頭冇換到S20
諗住等note 20 希望唔好好似note 10咁cut 野啦唉
Note 20 ultra 應該太大部 接受唔到
噉咪會成日跳嚟跳去,好難用啫
S20 Ultra 我嫌細
痴線
要幾大先夠大
S20 Ultra 只係闊 Xperia 1 少少咋
有返 Xperia Z Ultra / Mate 20 X 嗰啲 size 先正
如果以A90個價錢黎講係咪已經無敵無對手???
Z ultra真係好撚大
就算用今日嘅標準睇依然係好撚大
所以真係前無古人,後無來者
唔計支那機係啦
就係唔想要支那機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞