Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
自我封閉左好多年
以為係罪大先會整pro mode
我上一部就係用htc
所以感受都幾深
如果要雙前置喇叭 就一定做唔到薄邊
不過畀我揀我會寧願要雙前置喇叭
上面bar 都做到,要做嘅話個底都得嘅
個下爬有排線
其實所謂嘅近鏡mode都係幫你zoom近少少然後要你遠啲影 其實唔洗靠近鏡mode都做到

2:24開始講
https://youtu.be/5EZ3yjbw0pM
慧差 對焦 網絡延遲,呢3樣野真係加速我換機念頭

希望s21快d出或者note20完美解決呢3個問題就換機

想問有有人係S20+,一用5G數據,whatsapp同google play service就食電食到仆街

但用返wifi又會好正常,已經刪曬whatsapp同google play個cache同data幾次,但都攪唔掂,想問可以點攪
2. Google App 好食電?
裝置維護>電量>電量管理>深度休眠>加入Google
thx試下先
其他setting嘅野都係預設 冇較過?
水貨?
yes
哩部香港冇行貨賣
我唔駛用5g google都倒水咁
搞左好耐 最後解決方法係設定度search google 入google個應用程式資訊再禁電量
禁番限制背景使用就解決左
想要用八達通要貴一千蚊
根本係lite 黎又唔用lite 出黎呃飯食
講真話姐 好多人唔知手機同laptop嘅dolby atmos其實同戲院嘅dolby兩回事黎
睡眠 = 開翻個app就以後唔會再睡眠
深度睡眠 = 你只要唔開個app佢就自動睡眠
癡張8仔係機背度慳1k唔好 或者睇下Galaxy watch3 會唔會支援8仔
係咪因為4 5g來回跳會耗電?
App booster係幫你汁過啲app嘅setting等佢更適合三星手機姐 唔關睡眠事
請問邊度有得賣?
諗諗下咁做又幾好 不過水貨冇保又危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞