Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
試咗8 成 冇個work
S10係咪無Android 12升?
Exynos係原罪
人哋google cam本來就係base on Snapdragon開發,冇計
試晒佢都唔得就放棄啦
發覺exynos同sd真係差好遠
s835 (u11+) 開app快過exynos 9810 (note 10 lite) 兩倍 操作快一倍
但跑分180k vs 330k
cls
3叔旗艦機用3代。即係最盡得Android 11
除非佢想10周年機玩耐啲。

不過部機咁熱,未到3代應該收皮
有無攞去check下咩事 三星已經算係溫控做得好嗰批黎。
同埋三叔機都係2+1架啦,除非係Enterprise edition有3+1
差電會非常熱。但未到好辣手。但你一定唔會想拎住佢

s10+
咁似乎係你部機有事, 我s10無問題
有無推薦可以去邊頭買
Etopia
所以之後完全冇理由再買exynos,又慢,連rom冇已經冇人整
但下一代同amd 合作可以期待下
合作都應該需要啲時間磨合
Amd自己啲顯卡都已經唔係好 懷疑佢整手機gpu功耗會點
睇定啲先啦amd gpu
amd GPU + Samsung exynos
feel到陣伏味
似係遺臭萬年level
4部 Samdung ,邊部最耐用 ??
因為見點解 note10 電量仲少過s10+ 既電量 ???
4 部 cpu又唔同,電量又唔同,個容量又唔同,。。。。 唔明
好難揀呀。。。
唔要筆嘅話
呢4部一定係S10+
要筆就Note 10+
s10+ ,無筆送既??

是咁的。。。咁枝筆有咩用??
所以咪話可以期待下
真係伏撚到仆街
發熱又勁過sd
總之永不錄用
真心問 其實係samsung 個rom 慢定exynos 真係咁差? 我第一次因為smart8 買samsung 機. 之前用u11+ 超順 依家成日lag 半秒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞