Samsung Galaxy 集中討論區 (82) Note 20 回歸平面 白卡勿入

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
如果whatsapp有通知既時候

會唔會識自動著mon顯示有whatsapp 通知
星期四維修部開唔開?
隻錶重倒水過部S9+
youtube cap唔到圖?
播緊片cap圖個畫面會黑咗 好似netflix咁
(部iphone同sony都冇問題
係得部s10e會咁 明明琴日都仲cap到)

限制咗google,但google play服務唔比我限制,如果停用有冇影響?
我都覺得係轉用5G之後開始好食電,但睇返電量淨係whatsapp同Google play service先喺背景食電,其他Apps好似冇問題,Google play唔比我深度休眠,whatsapp休眠我又驚收到message冇通知,可以點攪
成日cap,無問題
Edge lighting? Glimpse notifications?
記得開HDR+ Enhanced、Astrophotography、Auxiliary camera、Aperture button,其他settings就default或者睇你自己需要啦
試左先 反正可以開番
啱啱再試咗試
係寧寧舍舍有一個acc播片嗰陣cap圖條片個畫面會黑咗 用其他acc播片cap圖冇問題 唔知咩事
有無重裝? YouTube vanced?
有無試過backup之後重裝? 我係聽過人地話跳頻段嗰下好食電,尤其而家5g唔係周圍有。 你試一日手動選擇4g睇下耗電有無變化? 同埋外掛5g本身就會耗電
點解咁多年黎,三星相機app永遠個fps都係咁低,搞到好似部機好lag咁。iPhone 個相機一開就keep 住高fps, 好smooth. 各位知唔知有冇咩方法可以整整佢?因為經常都會打開相機
裝Gcam
台仔forum話sony新機都有爆ping問題 不過sony post未有人講
why not a21s?
深度睡眠係你唔開就禁止背景運作
bixby rountine應該一直運作緊
深度睡眠同停用兩回事 佢要keep住detect你有無trigger到個routine,咁又點會真係quit app,唔quit又點深度睡眠
有無s20試過 whatsapp無彈出通知

要入到whatsapp先一次過彈d對話出黎
巴打係邊到down, 試左幾個,一影即刻crash
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞