『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
收到,thanks
你與其寄望靠老婆,倒不如等平權開放俾你登記返好過啦!無理由bno易過bc攞英籍囉。
一日系統未update ,一日系統都會定期提醒大家嘅,而由簽收至update 嘅真空期,一向要一兩日,武肺期間就有機會擺兩星期先開始處理!所以大家俾啲耐性啦。
你咪睇返bc個配偶入籍程序囉。bno居留權佢哋到依一刻都係用返現時程序,講就只不過延長居留期至一年同可以搵工作,之後要延期咪一樣依家咁要工作簽證,就算都唔使,咪一樣要住5年先開始申請入返bc,咪同依家無大分別㗎!俾親屬有國籍?下一代機會大啲囉,但當個資格點計同潛在人數,我估佢哋都係唔掂為妙!
通常bno最新數字會幾時再公佈
要問先有
我哋通常新一年年頭入紙查詢
I see
如果我係自己影相上佢個網 然後佢又過到
但原來張相唔合格嘅話要點做?
啱啱追埋post 我係已經寄咗去先發現有啲影
最後唔得係咪都係就咁再影過?
各位ching...小弟衰心急加on9,錯信其懶人包
係Which is your passport issuing authority 度揀咗UKPA, UKPS, IPS or HMPO, 但BNO上面係HKG
因為我已經比咗錢,但我check application status 個版面又無得改返資料想問下有無ching試過?係咪要重新比過錢先得
好彩未寄本BNO過去...

利申:紅色BNO, 2001年
唔好意思,想問下如果hmpo要求我交父母出世紙同結婚證明書,但兩老只有結婚證明書無出世紙,寄件果時洗唔洗寫封信解釋返點解無兩老既出世紙?
等PE 睇完唔得,就會叫你再上載,到時你先再決定點啦。
痴線!你咪俾多次錢囉!又唔睇doc!
系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
如果提供唔到父母出生紙同結婚證明,除咗寫信仲洗唔洗寄其他文件代替?因為睇到doc個letter sample 寫提供返passport/Id card copy🤔
佢頂到咁耐
已經好勁啦.......
睇頂置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞