『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
轉status 會唔會有email 通知,定要自己sign in check
Both SMS & email (if selected)
97年尾出世係咪點都唔會有BNO
就算老豆老母有
岩岩幫老豆申請個陣打錯左個出生日期, 仲比埋錢.
雖然最後撞得返個日期 入到去個APPLICATION, 但副簽張FORM上既出生日期都係錯個個

請問可以點搞, 本身已經SEND左EMAIL去HMPO問
唔關父母事,正常過咗7-97出世就唔會有!但有部分醒目父母,識去預早登記!唔知點解有呢招,但有人講到似層層,呢啲只有sar先有最終答案。
等佢地覆左先再睇下一步啦
好呀 謝謝
我估寫信解釋入錯日期,另外張副署表於生日日期刪咗佢,寫返啱,副署人於旁簽多一個名。

最好等官方答案啦,你到時報告,睇吓我答案啱唔啱規矩。
舊bno會剪角連所交文件於另一DHL文件回返俾你,你有無收到第二份件?你報失咗但搵返寄俾佢?咁就沒收銷毀了。
而家反而驚支共縮沙,唔玩咁盡
睇DOC
我啱啱都收到sms 話doc received 前個禮拜五寄
屌喇星
禾是蠢鳩
第一次寄入晒袋 俾埋錢
漏入咗本舊BNO
搞到我要開多張單寄
而家都唔知咁樣受唔受

仲要啱啱截單 隔一日飛
我老婆之前都係,直頭係人地email 佢話你漏撚左本passport wor 佢先發現,再補寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞