『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
最緊要有舊證,有就一定批!其他父母資料同文件都係次要,知就答,唔知咪答唔知,無需糾結。
BNO外國旅行待遇
https://lih.kg/aycyvdU
好似 octopus on apple pay 咁,一唔開 post 就彈晒啲人開 post 問弱智問題
好耐之前呢度已講
明白 唔該晒
先上FedEx 官網開個人帳戶linked with credit card
跟住online填運單同落埋order 即日巾人上門收件
兩日寄到英國,運費六折咗230蚊
係咪得荔枝角?
唔啱就要叫佢收件
有冇人知 dhl “服務方式發生變更”呢個姐係發生咩事 但佢之後又話係香港轉運
Fedex 整完account連login都有問題
禁寄件又完全冇反應, 一係error
屌佢個網真係狗用
如果副署人係符合專業資格
但係bno過左期 bno張相仲係bb仔
會唔會有影響?
過期唔得
睇doc
我見doc寫最壞情況可以寄過期嘅過去

簡易續期指南

英國國民海外護照(British National Overseas (BNO))續期申請所需文件:

1.舊BNO (如果是LOST CASE / 身份證大法 / SAR 續期,請盡力提供以下文件)
2.香港永久居民身份證副本(同一頁影印底面)
3.副署表格(如需要,副署人護照不能為過期
4.地址證明(英文姓名+地址,不能用中資機構,可到民政署宣誓)
5.閣下的出生證明(正本,A4 SIZE,如在中國出生,請寫信解釋)
6.英國護照以外的護照全本彩色副本(如有,可以寄正本)
7.SAR回覆信件(INCLUDE CHILD LOST CASE)
8.其他有幫助續期申請的文件

如需要副署(Ask someone to confirm your identity),比錢後,要等一日內會生成副署表格。

你的申請文件HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

你的申請可能要三個月以上的處理時間

建議使用DHL或FEDEX/TNT或UPS
hotline

DHL 2400 3388
FEDEX 2730 3333
TNT EXPRESS 2331 2663
UPS 2735 3535

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓其他問睇完Google Docs後唔明先問問題↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

https://docs.google.com/document/d/1sccskS5ZN9vRZveWFRS0vneBNO5Fk8csOKj3H2s3sdU/edit?pli=1
如果真係唔得係咪會send返email要我補寄
等下啦
你咪試吓囉
下,你寄啲乜嘢過去?副署人係BN(O) 嘅話淨係幫你對一次資料之簽個名就得架啦喎
唔係要比副署人bno影印本咩?
睇doc啦,好嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞