『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

證實左DHL 3個價錢既分別係搵笨既
我用最平個隻8號既9am前已經比HMPO啲人簽收左

我諗3個既分別只係guarantee個段時間前一定送達,送唔到會回水掛
本身寄dhl 都...
唔好意思,想最下網上打錯左資料係唔係夾埋封聲明寄過去就可以,聲明有冇話要咩規格先可以,定係就咁寫封信就可以?
睇DOC
呢位巴打係咪假膠? 下午問出世紙比副本得唔得又係你
各位又是我
上回講到我女朋友有本剪左角既BNO申請新既BNO
但又無講damge,搵過哂又無其他BNO
咁就寫左書面通知寄去英國個邊啦,so far so good
點知呀!佢係床下搵返真正無剪角封印左好耐既BNO呀
唉宜家點撚算,所有野寄哂過去了
等HMPO個PE睇個CASE點
話口未完又一單

PE睇完多數叫你寄返去,到時再寄囉。
大家
我又代我個fd問: 佢張出世紙已過膠, 請問係咪要照寄?
唔該哂大家
如果有鋼印〔凹凸印〕的文件『出世紙、結婚證書等』,一經過膠﹙laminated﹚或使鋼印〔凹凸印〕變平後不再具有法律效力。

要攞過張
佢岩岩又問就咁直接彩色影印得唔得?
如果唔得可以去邊攞過張?
唔該哂巴打
SAR等一個星期多幾日都未有
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影做副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件,可雙面印製。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!
等吓喇
已過膠
影印難講啲,怕反光,手機影用角度,有機會唔多覺,要睇個人拍攝同製圖技巧了。
如果有鋼印〔凹凸印〕的文件『出世紙、結婚證書等』,一經過膠﹙laminated﹚或使鋼印〔凹凸印〕變平後不再具有法律效力。

唔攞過張都唔得
正常就應該攞過張好啲。其實以前啲人好興過咗膠佢!不過如果舊底世代出世,出世紙好多時都要返大陸過關用,io會叫過膠嘅返去攞過張新嘅!當時張出世紙嘅重要性,就好似依家hmpo有乜都用出世紙去證明自己一樣!後來先簡化咗,用回港證唔需要出世紙一齊過關。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞