『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
份doc 本身好多資料都係抄呢啲pdf

btw 講起我都未執ETD嘅申請方法 唔知幾時開始BN(O)都可以網上申請,一開始有網上申請嘅時候好似剩係得BC可以網上申請
就快兩星期status都未轉documents received
啱啱正想咁講講起就灰
點樣print label
就咁a4 紙加膠水?
問佢攞pouch
完全唔識託運個類野
想問唔計價錢,dhl定fedex方便d係咪就咁將所需文件入落個公文袋去櫃台就ok
dhl方便不過貴+有quota
你自己想去兩個網站搵佢哋嘅location啦
完全唔識託運個類野
想問唔計價錢,dhl定fedex方便d係咪就咁將所需文件入落個公文袋去櫃台就ok
dhl方便不過貴+有quota
你自己上去兩個網站搵佢哋嘅location啦
佢上門收件果時問佢拎
定去門市拎
Sorry 第一次用唔係好識
咁其實bno多咗人用,佢哋都支援度增加咗,好事嚟。
driver有門市都有
call driver就叫佢帶埋上去
place order嗰陣有request corner就寫明要driver帶埋啦
爆咗仲好,等佢哋諗會唔會有更簡單方法,收錢咪收錢,又睇吓收錢做唔做到即時顯示結果,不過bno啲資料又舊而且可能標準不一,有排佢哋執好。
屌真 9位數又唔知邊度嚟
熱線又長期忙碌
你login後 㩒自己名,揀manage billing就會搵到
身份證大法講啲唔講啲好易害死人

SAR就算啦,揚開去係遲早嘅事,我哋無能力去控制HMPO幾時唔再畀人問,呢啲始終製造行政成本
寫BNO網頁個巴打回魂未我見到佢係quote 個網啲嘢但係入面啲嘢唔update
5號寄8號收 一樣yates
都係去宣誓算,另外,張出世紙我scan淨小小怕唔怕,我部printer得A4,總之我而加有既文件係

老豆既ID 副本 彩色
countersign
出世紙 副本 彩色
宣誓紙(住址證明)
舊BNO
呀嫲ID 副本 彩色
解釋信(冇呀嫲結婚證書+出世紙)
呢D文件夠唔夠?
成年冇咩UPDATE過
到POST 79
睇頂置
6月2 HM Passport Office 收到文件, 但HM Passport Office 到今日 6月10 仲未 update, 想問大家呢排update 情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞