『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
如果係寫Hong Kong嘅話呢本係CUKC/BDTC唔會係bno
暫時嚟講係冇用
你搵下老豆/你有冇本bno喺到 而家最大可能嘅就係bno將會有更多權利
TRUMP都話係一國一制
如果重英國慢慢睇吓唔攪到中英聯合聲明個備忘錄嘅情況平權
點喺火場救人

「若然由俾其他國家出手救BNO先,對我哋國家嘅聲譽將會係一個污點」。下議院議員Bob Seely

He added: ‘It would be a stain on our country’s reputation if other nations were to open their arms, metaphorically speaking, to Hong Kong BNO folk in their hour of need before the UK did so.’

請問online比左錢, 咪好似有個制比你print份副署form出黎既, 有冇得Save 條link或 份form ,之後先print返出黎?
Thanks

平時的英國佬
想問速遞幾多號簽收? 我4號簽收左但未轉
Same,個量應該係4號果幾日達到高峰,慢慢等下
我FedEx寄$210上下咋喎,你入幾份申請落去?
呢本嘢一定要打開個內頁睇個國籍寫乜先知係乜。

就咁睇封面可以係英國本土簽發CUKC,可以係BC,可以係BN(O)。
有無打熱線問咩事?$8授權係咪真係扣數?
A Y
呢本嘢裡面寫咗乜?有無講關於居留權嘅說明?
我想請教
如果我同我細佬一齊申請First passport
佢要求父母出生證明正本
咁其實得一份正本
我同佢個申請可唔可以同一個package寄過去
定係要分開兩次寄?
其實重點係,呢本係咪無居留權限制嘅cukc嚟。香港殖民地簽發嘅,一般應該係無英國居留權嘅,咁佢後來會演變成為bdtc!即係無用!
睇doc
我個fd又話唔影相同唔滅舊膠, 照寄過去算數
冇反光咩?
唔怕被沒收就得,風險自決。
巴打 我地同一log wo..同時間同人簽收
[member]今期日本newsweek

[/member
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞