『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
今日寄DHL
三百八十幾 寄四份
Online 填完佢一個鐘內已經上我office 收左
怕咩吖,除非你寄正本出世紙,否則所有嘢都有得報失有得補。
申請會員 填完所有野 即時收到email啵,
你係咪填完email
想問宜家申請係咪要副簽機會多左好多? 我之前16年申請唔使副簽 純粹好奇問下
以我自己網購嘅經驗嚟講嘅話
只講住宅派件

DHL,可以約夜晚2000-2200,正常星期日唔派件不過其實你可以約星期日 件嘢到咗香港機場就已經約得

Fedex,夜晚時段係1900到唔知到幾點,服務都ok

UPS,夜晚時段同DHL一樣,但係要等到佢預計派件當日你先可以約時間,就算件嘢已經喺香港境內都唔得

HK POST:要返工而屋企又冇人嘅你準備定去郵局自取啦

順豐:我未試過叫佢派上門,因為周圍都攞得

其他細公司:狗也不屌
有呀屌… 仲有舊果本passport
填錯?唔會,我突登入個户口資料睇翻

FedEx 2日寄到

不過office果邊聽講要整2個月先寄返香港
*填
舊證真係唔見咪報失囉,仍承受得起,你無得搶心了。
獅子頭既出世紙買少見少…
以下為易靈巴於post #76推介:
Skynet International Express,
TNT Express Document,
DPEX Express Document,
FedEx International Priority...etc.

(文件大約2-4 working days 可送到英國)

建議用TNT, Fedex, Aramex or Skynet

佢話FedEx相對最好,TNT已被FedEx 收購,荷蘭公司去歐洲連FedEx 都靠佢。
一直都有續開就唔洗
一唔擺個post係旅遊台,嗰邊就群魔亂舞
新人
等吓喇
我都係收唔到佢EMAIL 9位數
要打去佢hotline叫佢補寄
試下login佢個網站
係online billing個到就有寫戶口號碼
想問下有無巴打/絲打父母本BNO係1993年或之前issue 幫母親大人申請時發現要填佢呀爺呀嫲啲資料 但全部都提供唔到 會唔會唔批
盡填喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞