『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
0630之前出唔到世唔會有資格
我無自己既bno 😞
頭先睇自己宜家張身分證簽發日期係06-02
細個好似只係攞過回港證
如果我想藉世系攞bno
我應該先email去問一問我有冇資格申請先嗎?
🙇‍♀️🙇‍♀️🙇‍♀️
唉哭撚咗
bno冇得傳比子女
係呀😞
咁我係味應該幫佢續返佢本bno先?
等之後會唔會俾埋子女(雖然好難😞)
無啦,世系講7-97前嘅事,你當年無登記就無。我又貼返伊原巴啲圖上嚟:

至於當年做唔使做歸化先,定可以直接登記bno,相信只有當年嘅入境處職員先答到了!講真,世伯當年未必會諗到呢樣嘢,畢竟好多人以為大陸出世,就永遠只能夠為中國公民!

至於你話sar,表面睇你資料機會極極微,當然問唔問就自行決定了,我唔夠膽講你一定無,因為百分之零點一都係機會嚟。
剛收到了

藍色

6月3號approved 的
幾時寄到HMPO
3月中speed post寄
3月31簽收
4月15 process
連登第三本
唔一定,藍色一路都係推遲緊,而且疫症期間每日出貨量少好多。直到內政部公佈話該日一定藍,咁就最肯定了。
咁你除咗收到本新bno,仲有無收到第二份件,包含你寄去嘅文件?
唔該哂咁多位巴絲🙇‍♀️🙇‍♀️🙇‍♀️
本身無BDTC身份嘅一定要歸化先,呢樣無得走雞
我都希望中藍色
Btw, 我果本都終於approved
日不落帝國
應該仲有第二份件喎,收你舊bno都無理由其他文件都充公埋喎,依家你直情無第二份件。唔通失咗?佢哋除非因為本護照報失咗,否則無論張相幾細,都會俾返申請人。

其實你應該問返hmpo,兩年前唔知仲搵唔搵到相關DHL tracking No。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞