『薪火post』BNO 續期資訊(83) 先睇頂置 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
好彩位巴打用速遞有晒詳細record
無心之失小事啦
最多寫返份formal letter解釋就ok
好 唔該巴打
你EMAIL冇收到信
就係冇囉~ 平時收到documents 嘅sms都冇
你SEND FEDEX個簽收記錄比HMPO
睇吓佢有咩回應
而家UPS官網網上做跟PROMO,係官網入PROMO CODE 交單,再叫師傅取件,只係$170...
承諾2日內送到LIVERPOOL
通常點解做得平就係cut dropoff spot
佢哋諗法係我哋都有上門收件㗎啦
hold咁多間舖有乜用

點知香港人唔知點解個個都好撚鐘意衝落去舖頭寄嘢
老母心態驚上門收件,份野會整唔見,個司機炒車,架車GG, ETC...
去門市交就覺得穩陣冇事...
老母心態覺得錢唔係問題....
用fedex 寄,
上星期四FedEx 話對方已經簽收咗
但係啱啱收到HMPO 個sms 話未收到,
其實係咪正常未有咁快process 嫁?
最驚d 出世紙唔見
睇頂置
謝巴打,冇睇置頂,自膠
唔好意思我睇過doc,google search過都搵唔到
交文件有一項係 :
the passport used to enter the country from which you are applying (if this applies)
另一項係:
full colour copy passport

第一項係咪都係講緊本特衰護照?
我直接交full colour copy passport係咪就可以了?
麻煩哂,如果doc有寫屌得細力D
因為你喺英國國外申請,正常要用護照該國家或地區,所以HMPO想知你係用咩護照進入該國家或地區。
但你係以香港作為居住國家或地區,所以並不關事。
你正常都提供曬所以英國以外護照的副本同香港永久居民身份證副本,所以都算是達到要求。
明白哂 感謝巴打
佢話基於私隱理由,喺enquire嗰email send咗俾佢都睇唔到,死未~
想問下,我本特衰唔小心濕左濕到皺哂
吹返乾目測都用唔到(未去申請返本新特衰)
咁仲洗唔洗寄彩印+比正本去申請好
1/6文件到達
10/6 收到通知已收到文件
即係都照印照寄?
一陣人地心諗屌做乜鳩,咁可疑
DHL做乜鳩4號寄到而家都仲係shipment on hold
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞