『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
希魔巴

My parent birth and marriage certification documents missing and submitted online application form with parent town of birth and country of birth has incorrect.

咁打可唔可以?
但已經填左表... 平時邊會無啦啦寫街名
係咪可以寫封信解釋?
我exact wording既又唔係政府信 ,係銀行果啲
同埋,我同老母拎結婚證書正本,原來比個妹寄走左去英國
依家仲processing...
我得返張爛溶溶既黑白影印本
咁點攪
我驚爛寄副本得左,自己諗
Online 副簽要條友住uk
寫定無壞,不過我覺得地址無咁嚴
你阿妹都係攪bno?問佢拎pex no

寫信解釋結婚證書已寄左去hmpo及提供pex no比佢地搵
風險自決啦

其實講黎講去都係補交一次既寄件費用姐
唔好意思比較多問題請問副簽人 如果係中學同學揸緊有效bno 咁樣大唔大機會過到?同埋點樣證明佢識左我2年?係咪影埋我同佢張學生證過去?
想問如果gen左份副簽form岀嚟,仲有無得edit返幅相
thx
唔該洗唔洗比副簽人護照副本?
已完成網上手續,俾埋錢,請問所有有關證件(特衰護照,出世紙,父母結婚證書)是否都要寄埋正本去英國?
伸手黨啲問題真係過求其google/份doc嘅目錄已經有
唔係話唔幫手答,但d問題重複問幾十次

好心唔睇doc都追下上一個post
副簽人駛唔駛比埋passport copy 呢個問題一日內見成5次Up
伸手黨啲問題真係求其google/份doc嘅目錄已經有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞