『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
我必須要嚴正再講多次,你有呢個身份,無唔批呢件事,我唔知邊度黎咁多 XXXXX做會唔批嘅說法,從來只有兩個情況你唔會批,一係人哋叫你補交文件你唔合作,一係你根本無英籍。
事實你就係other ,填咗第二個,啲職員睇到咪又係幫你改返,根本就唔會發生呢啲事
上面個巴打post嗰本嘢個封面唔係BN(O)黎,答人問題前唔該confirm 下本嘢係唔係真係BN(O)先
我岩岩申請,發覺左一樣野,就係成個過程無叫我填What natiomality is written on your passport? 呢個step?
我比哂錢都無呢個step要我填係bno呢part?
有無人解答到?
定依家新system係咁?
正如希巴所講,國籍重要性優先,職業次要,我經驗係有正職就得,學生可免則免!
btw 同埋住址證明 係咪可以去民政處宣誓 攞地址證明都OK?
OK
應該係果個旅遊達人blog,上年出過篇續領BNO教學,教人唔好揀other,完全係教壞人!
你本身係咩case?lost case?
唔係lost case呀,係lost case先有呢個step?
BNO係終生身份,從未聽過有BNO既人續領失敗過案,唔好被人誤導!
10幾年前續嗰啲passport係FCO issue
而家續ge話都係要填other
如果填other會唔批咁好多人冇得續
一日半個post
無咪寫信解釋,同埋睇多次doc!
前面提嘅都唔係就梗係other啦。
睇doc
D問題重複到
唔會唔批有舊bno就一定批
我想問upload相嗰度 我張相佢話我唔望鏡頭面有反光同埋隻眼好似合埋左咁樣 但其實我隻眼比較細其他問題我都唔覺有 夾硬嚟upload得唔得
唔得到時HMPO OFFICER會比你UPLOAD過
其實補文件唔合作,都唔係叫唔批,係申請人自行放棄申請close file,所以得一個情況唔批,就係申請人無英籍
啱啱玩咗一次,好似依家唔再問,忘記佢啦
唔該晒
想問我有父母結婚證 但成張都係中文字
照寄比佢地得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞