『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
所以郵局話25日,係隻咩船嚟,真係幾快!其實會唔會可能未必直到英國,可能去鹿特丹再分歐洲同英國?
我見頭post個個唔係咁寫?

“Were they married or in a civil partnership?"
父母已經離婚選YES 及寫信解釋已離婚。遺失嘅可以俾錢去政府攞核證副本。

Civil partnership 係uk野,並非香港野。
總之叫到就要副簽
而且有副簽個成功率會大啲
所以我冇睇直接yes左 再睇番就心諗仆街了 睇下有冇高手答到
又話認到就唔洗副簽既
睇DOC
無端端等多成個月,空郵DHL算啦
每個人背景唔同,唔好同人比較!

其實依家你係俾完錢叫你世伯伯友提供副署,定交咗文件,PE叫補副署?

hmpo從來無講過認到樣就唔使副署!而且佢哋認我哋唔到,覺得個個一樣樣!
想問下各位巴打
岩岩申請左 叫人幫手 填左identity form (算係副簽)

呢加用邊間ship去HM Passport office穩陣又最平?

我見郵局停左 我想呢幾日ship埋出去

Thx
今日DHL寄,應該星期五到,$4XX蚊
我見到用shipspace hk 337 (fedex)
就咁報官網 387 (DHL)

之前有絲打話200幾 how?
佢係問你出世一刻父母婚姻狀態!據實回答囉。

點解咁問?因為國籍法講世系定義,母系世襲,同父系世襲唔同,其中一系要結咗婚先至算!對於bno嚟講,呢啲問題其實無謂,不過系統就係咁低能查幾代!
可能HK post掛是旦,最緊要穩陣同快
咁我照報DHL算
有其他速遞公司嘅
有無好介紹 我所有野都準備好😭
我都未寄
上面咪有巴打post咗條中介網
tnt唔係最平咩
個人覺得最好揀d 出名既
最好貪太平
始終個人資料黎
係囉你都講得出表妹表妹夫,唔係親戚係乜?

你可能有朋友識你父母,認得吓佢哋呢?朋友定義好廣闊㗎,同事,上司下屬,師長學生同學,識得肯幫手簽名嘅都係朋友。佢哋輩,移民去英美澳加,但回流返香港搵錢生活,可能唔少㗎喎。
唔好貪太平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞