『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
係咪用普通文件袋寄就得
唔好意思想問一問填到Mother or parent 1 Nationality 個度 佢話 At the time of the applicant’s birth, 咁係咪姐係填BNO? 因為我出世個陣呀媽都係有BNO身份, 但目前已過期, 定係填CHINESE
出生地個D揀左HK, 但係國藉係任填
如果佢話國藉係At the time of the applicant’s birth既話
應該話呀媽個陣國藉係BNO正確D?
仆街,我填晒Hong kong
無返嚟幾日姐,又準備爆post,
上兩登出post用5p字俾人屌是常識吧
我諗應該冇問題, 最多佢要你補交doc再算
應該HMPO處理咁多咁有經驗
呢d小問題應該就唔大影響
當然唔係叫你尻填

From蘋果 好似同doc講既唔同?利申信Doc
url?
呢個要屌
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200528&s=10829392&a=60987296

Btw我見而家我啲step同doc唔同 是咪之前new passport都要父母出世紙果啲?
要寄過去嘅doc嘅checklist同之前冇分別
依照你既邏輯,係「啫」唔係「姐」
知唔知正字同5p字有咩分別 笑死
自己google下okay?
又要上嚟問又唔識兩登文化抵你俾人屌
岩岩收到本bno, 仲係紅色
之前係咪有巴打收到藍色?
5p仔好惡屌返人轉頭
巴打幾時申請 用左幾耐時間
我見隻藍色深色過特衰,同埋本身鐘意藍色
我1月尾申請,拖到3月頭差唔多last min 先寄野
3月尾話reject photo, 4月中先upload 張新相
岩岩收到
你順眼就唔係5P字
甘你玩曬啦,
裁判又係你, 球證又係你
個龍門任你搬呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞