『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
原來如此,以為份form一定要彩色打印,仲要正本簽名添,我上年就因為咁,特登拎張form去朋友公司樓下俾佢填..
肯定未,英國當地因疫症停晒手,仲公開叫人唔好申請住,所以出貨量極慢,我懷疑派紅色可能延到第三季!係呢幾日香港人發咗癲啫。過幾日我驚到時啲件塞喺門口!
如果佢有bno可以搵佢幫手
其實嗰邊我發覺都應該係scan入系統算,彈咗要補都接受電郵過去,咁你明究竟係咪要真簽版本,不過當面見吓朋友,親口講聲多謝又另一回事嚟!
你咪上腦啦

打佢熱線問啦
呢啲咪人情味囉,得閒約嚟見見面,呢啲友情要keep呀!
其實寄野過去除咗DHL同FedEX, UPS又得唔得?
得!
我係上年寄失位巴打
因為自己續領經驗太辛酸
加上好多BNO平權消息
所以最近不停呼籲身邊朋友好快撚D續
保障好自己先可以保護手足
巴打!我記得你,第一次寄出去用e-express石沉大海(我上年就係睇到你個故事至冇用e-express),而第二次又話冇乜消息... 終於成功續到喇?
續到
仲己經幫過2個fd副簽
黎緊陸續有黎
佢終於搞掂,有絲打當時都好掛住佢.....個case
你後尾有報上嚟,不過前後好似差唔多半年。
哦!可能近年尾,我去咗旅行冇上連登,所以睇唔到巴打update情況,掛心到而家,終於安樂晒!
Boris Johnson 已宣佈下月中恢復經濟活動,政府部門(包括passport offices) 應該好快如常運作。
恭喜!大家一齊努力,宣揚多d BNO新聞同訊息俾身邊人!
Timeline:
19年4月頭寄第1次 (HK Post e-express > Royal Mail)
19年4月尾發現寄失
19年無記錯5月尾寄第2次 (HK Post speedpost > Parcel Force)
中間補交過一次文件
19年9月11日終於收到新BNO
20年1月2日收到DHL, 原來係寄失左嘅文件同埋剪左角嘅BNO

隨post附送
同Royal Mail嘅Twitter對話

今日上Royal Mail入返個number check寫住仲寄緊
其實我收到仲剪埋角喇DLLMCH
眼淚巴今年1月返嚟報平安,仲收到寄失嘅嘢添!
即係第一次冇寄失到,只係Royal mail唔知發生乜事,hold住份件好耐,但最後都去到HMPO...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞