『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
邊個再話續BNO麻煩就係鬼
喺你面前,冇乜邊個可以講"麻煩"兩個字!
星期日才幫屋企人註冊新FedEx account寄文件去歐洲,Credit Card 成功verify, 可能你要致電or online chat FedEx staff 問一問。

溫馨提示:叫FedEx staff上來收件,香港地址都要填zip code, 填00000唔okay, 最後填040 就okay.
其實我都想知係邊一個位岀問題
但HK Post同Royal Mail都無update track record
會唔會兩邊互相包庇
佢真係呢度經典案例,佢成功經歷,絕對係指標嚟
原來真係會寄失 仲要英國方面
巴打好串
咁要等正常後 紅藍邊樣多至知了
香港點會知英國咩事!講真香港人做嘢好過英國多多聲!我懷疑份嘢放埋一邊,甚至乎bar code甩埋,陰差陽錯之下終於發現返!
你爬文就知佢血淚史,俾着你都會咁!
香港地址有zip code
我覺得藍係試緊機,而且都要清存貨,開line收line唔係咁簡單。
BDTC 無得續bno
你個POST PIN 呢個POST
我當時仲講笑,話眼淚巴真係冇改錯網名,唔老黎,叫佢快d改另一個!
如果我想用DHL寄,佢要我填收件人個名同電話,邊到有?
去門市寄
你不如打DHL熱線問清楚啦
你的申請可能兩到三個月先收到新護照
應該唔止,我3月尾寄
係HK post office比佢hold咗成個月
5月6先Documents received
所以應該仲有排
正常啦
依家好似先做到二月定三月
我幫人整個份18 March 先 processing

進入左佛系等待
有無人用bdtc續到bno?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞