『薪火post』BNO 續期資訊(78) KEEP CALM AND CARRY ON

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
DHL 最貴,最緊要有綫,肯定解決問題
tnt其實同fedex 合作緊
不過大家當然可信名牌俾多啲
如如負擔得起
船期有得CHECK既...郵局又有截郵時間比你既..佢無呃你25日係夾岩最快既船期...一般船期都要30日左右...加埋上上落落拆櫃預多10日8日時間...
所以用DHL把啦...
咪係,整本野都成千啦?

就係本嘢成千
先想慳喺其他地方
係有啲人要副署,但特登連解釋都無就搏大霧!個市爛咗㗎喇,年頭已經對父母輩申請人,多咗必須副署嘅case,解釋咗都要補!

Hmpo有留意㗎,你班友要補都一定補到返嚟,咁個pe點解仲要揹飛?啲quota 俾前人用盡晒,後來者只會越收越緊!對於真正有需要俾人情嘅,機會只會越嚟越少!八成幾人未續㗎,自己盡力做好自己啦香港人!
咁TNT 都叫有d 名
只驚各位巴絲見到d 唔太出名話有bno 速遞優惠
就去join
因為有個人資料,副簽人資料嘛
有時錢買依d 名牌service 叫有保障
有咩事都搵到人問嘛
咁當然,選擇權係各位到
開戶口話有新客優惠喎,打熱線問問啦。
郵局speed post$245起錶
呢個係幾年前個舊版先會問

可能就係比人玩爛左先唔問
其實風險自決啦,中介個價都有變,佢近期TNT平啲,TNT俾FedEx 收購咗。不過有人報告FedEx 開戶口加新客優惠,上門收件都係兩百頭!都係一兩個月內左右嘅報告。
TNT都係大型速遞專做工商客多年,現已被FedEx 收購。
荷蘭公司嚟
其實個副署都係認樣
我個英國公民fd(住英國)同我做咗countersign,
先proceed到下一步叫我寄嘢去。
aggar風險自決
大家自己check下啦
啲discount成日變嘅
真係唔怕咪平郵...講真都唔係見好多人出事
最緊要心理質素好
平郵都有掛號
點都好過唔掛
POMPEO: REPORTED TO CONGRESS THAT HONG KONG IS NO LONGER AUTONOMOUS FROM CHINA
最清楚係易靈巴,佢分享過唔同公司優劣:
FedEx, TNT, Aramex, UPS, DHL, 順豐, Speedpost
都用過,暫時覺得FedEx最好、最快。
係長期狀態唔更新就驚寄失,呢度好多人認為,平郵等如寄失,但從來無數據,包括成功同失敗。
announce 左?
其實好撚心up
就好似今日咁
明明正常lunch 係大家放鬆時間
而香港人竟然要避子彈 避TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞