[男人的浪漫 26Nokia Connecting People 白卡任何淫與狗不得內進

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
相機同更新速度應該會係 upgrade
效能就 downgrade
Nokia 8.3 5G | Camera Review
https://www.youtube.com/watch?v=a51CoDaIZBA
日: 旗艦級
夜: 入門級
幾時跟其他廠包三年android update
唔敢信 除非有埋個操作體驗
如果係 隨手拎起都影成咁就好滿意
don't FF too much, 從WP年代就一直撚唔夠咩
A70都係慢,可況係71

利申:用GCam啦
冇咩幫助
可能裝錯舊版掛
估唔到廢過zenfone 5
自動執相 已經嬴哂😂
好撚核突
連HDR 都要熄左佢
有時d 色偏到 灰變白 接受唔到
我部V10頭先撘車返屋企用用下終於收皮
錯舊版 X
冇裝config O
用tg個 @GCamFinder_Bot 揾
thx 試下先
sony相機唔掂?
佢上年sell xperia 1同5都係sell相機喎
我上一部係 pixel 2 xl
轉左 Sony xperia 5 老實講影到出嚟嘅相 d 質素係好過 pixel 2 (冇錯係成功影到嘅情況下)

但係 load 相機 app 我覺得好多時都慢 (幾秒) 但有時又快好難捉摸 經驗係如果玩緊部機開相機就快 但係唔係玩緊果陣攞上手開相機 app 就好多時都慢

所以有時我影貓有 d 得意野想即刻影會好多時 miss 左時刻

同埋 focus 有時會 focus 錯 明明 focus 個格仔但又會 fo 錯或者 out fo 但影多兩張又會冇事所以習慣上每次都影幾張

有時開得快影相以為成功點知原來冇 所以又係習慣影幾張

結論係我覺得去旅行優優閒閒可以慢慢影嘅話係唔錯 snap 就唔好靠佢

* 聽聞今年新果部 mark ii 係冇 lee d 問題仲幾爽 (利申冇撚過部機)
我依家用A71 就係有咁嘅feel
對焦唔夠準同快
成象就算對到焦都矇
感謝巴打 成象爽好多
試緊對焦有冇改善
好心好報
上reddit揾吓應該大部份android機都有相應嘅gcam測試tg gp測試唔同gcam唔同config,改良非pixel用astro mode成象之類
跟tg bot 咋
不過個xml 好似同冇set過野冇分別
依家揾緊其他
唔係就手動算
就咁影落街已經有明顯分別
d色 唔味精已經好啱我心水
小數點前 class/grade
小數點後 generation
睇心情
無人知點解無咗3.3,直接3.4
8.3就好似變咗上代系列咁
點解nokia咁鍾意出最低階既手機
唔知香港會唔會賣Nokia Power EarBuds Lite呢
夠平
大多數都係改少少Tone Curve, Gamma Curve同exposure compensation
亦有啲直頭改埋UI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞