澳洲移民 你問我答 (12)

1001 回覆
37 Like 7 Dislike
同其他護士要求差唔多。
491申請既時候就要有對應足夠既分你先有機會申請。

而唔係比個491你過黎搵工再湊分。
Nursing degree畢業考到OET 4個7,一般都夠分搞VIC 190 (Grad Stream)。

所以你應該無咩大難度。
我早幾個月考過ielts overall 7但係writing 差0.5 要上多0.5唔難
但係想問我係咪grad左冇得移去Melbourne 係咪要去偏遠地區? 同埋我係應該要幾時apply? 應該一grad就apply定做幾年野先?
但係想問我係咪grad左冇得移去Melbourne 係咪要去偏遠地區?
你要申請既係190,唔使去偏遠地區。

同埋我係應該要幾時apply? 應該一grad就apply定做幾年野先?
畢業後,攞到registration同skills assessment,到時就可以申請州擔保同PR。唔一定要做幾年野累積工作經驗。
我明白了 多謝巴打用心解答
其實依家仲有無親戚擔保移民
有無咩條件/咩類別親戚先做到?
想問下如果係香港讀完master of social work,有香港社工牌,會唔會有機會可以移民澳洲? 同場個牌澳洲會唔會承認?
睇番之前幾個留言話澳洲讀msw移民係最好,但真係太貴無錢讀
想請教一下由我巴打我個情況

嚟緊會同澳洲籍女朋友喺香港結婚同住
結婚之後我哋打算 申請我去澳洲住 (喺Parramatta買咗樓花 就起好時打算先用香港收入申請咗Mortgage先再過去)

我上網睇過喺海外係申請Partner Visa 309?
Partner Visa係咪基本上證明到我哋係真正夫婦就會批 即使太太而家同澳洲冇乜connection同住緊香港?
同埋我睇佢eligibility都冇要求申請人英文/財政要求 係咪唔係Partner Visa審批一環?
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞