澳洲移民 你問我答 (12)

1001 回覆
37 Like 7 Dislike
為左移民易d 唔想再讀都要讀... 我都遲d再去讀書 我真係唔係好鍾意讀書 為了移民 無辦法..
233999 我自己諗法係博佢新財政年,可以頭幾round 會invite 好多人,希望去得曬d 95,85果批可以蒙頭入閘,唔想試491住
Lm
想問下 讀完qs之後係gold coast發展 會唔會易啲搵到工搞埋移民?
屋企人投資左好多係小弟到 諗住出年去澳洲讀書之後做移民 但好驚到時乜都做唔到辜負左屋企人嘅心血
但讀多個同科碩士好蠢咁⋯⋯我又唔知其他科咩情況
咁要試下全8 行下491試下
咁又唔會,畢竟澳洲同香港既social work情況唔一樣,如果你真係對social work有興趣既話,讀澳洲既sw master肯定會對你以後係澳洲做相同工作有幫助。
搵工唔清楚。

係GC搵到工可以搞州擔保移民。

有壓力係好事黎既,不過記得要將壓力轉化為動力。
依家咁既時勢,Engine要NSW 190 nom難D。
依家喺syd讀緊master of physiotherapy要讀兩年
想問吓畢業後移民機會喺點,有冇嘢依家準備定會好啲? 打算返香港做幾年嘢先再返嚟得唔得?
2年經驗就 Tasmania nt vic
Vic491係咪要有job offer 先架?
準備定考4個7,最好4個8。盡快搵到intern以後可以進展到full-time。

唔建議畢業後番香港。
491要 190not mandatory 有當然更好
是的。兼且必須偏遠地區。
咁tas 491兩年post registration 經驗係計喺香港reg定澳洲reg?
233916 如果nsw 190 有100 分 計埋state nominate 5分 有冇機會 唔該
都可以。
本身100分就直接go for 189啦,仲排咩NSW 190?

反正呢個職業係MLTSSL上。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞